Παρασκευή, 3 Μαΐ
19oC Αθήνα

Κέρκυρα: Παρουσιάστηκε η νέα επίτιμη πρόξενος – Αποθέωσε το νησί στις πρώτες δηλώσεις της

Κέρκυρα: Παρουσιάστηκε η νέα επίτιμη πρόξενος – Αποθέωσε το νησί στις πρώτες δηλώσεις της

Την Κέρκυρα είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί η πρέσβης του Βελγίου στην Ελλάδα, Φρανσουάζ Γκουστέν, με αφορμή την αποχώρηση της τέως επιτίμου προξένου Εls De Lobel και την υποδοχή της νέας Κερκυραίας, επιτίμου προξένου, Ισαβέλλας Εμμανουηλίδου.

Η τελετή παραλαβής-παράδοσης της έδρας του προξενείου έγινε σε ξενοδοχείο του νησιού παρουσία των αρχών του τόπου. «Είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά μου να αναλάβω το ρόλο της επιτίμου προξένου του Βελγίου στην Κέρκυρα και να είμαι αρωγός των Βέλγων πολιτών. Το Βέλγιο είναι ένα πρότυπο κοινωνικό κράτος και μια κοινωνία προοδευτική και η Κέρκυρα μια κοινωνία που φιλοξενεί το διαφορετικό και παράγει πολιτισμό.

Στους στόχους μας θα είναι η ενίσχυση των ελληνοβελγικών σχέσεων στην Κέρκυρα σε επίπεδο τουρισμού, εμπορίου και πολιτισμού μέσω δράσεων του προξενείου και συνεργασίας με τις τοπικές αρχές της Κέρκυρας.

Θα είμαστε στη διάθεση όλων των φορέων, αλλά και των Κερκυραίων επιχειρηματιών για τη διασύνδεσή τους με ομόλογούς τους στο Βέλγιο με στόχο την αγαστή συνεργασία στους τομείς ενδιαφέροντος», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η νέα επίτιμη πρόξενος στην Κέρκυρα, Ισαβέλλα Εμμανουηλίδου.

Η πρέσβης του Βελγίου στην Ελλάδα, κατά την παρουσία της στο νησί είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί την περιφερειάρχη Ιονίων νήσων Ρόδη Κράτσα Τσαγκαροπούλου και την δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων νήσων Μερόπη Υδραίου.

Η περιφερειάρχης αντάλλαξε σκέψεις με την κ. Γκουστέν για την ενεργειακή κρίση καθώς και για την παράταση της πανδημίας Covid-19 και τα προβλήματα που δημιουργεί στην οικονομία των ευρωπαϊκών χωρών, την κινητικότητα των πολιτών και κυρίως τον τουρισμό, ενώ κατά τη διάρκεια της συνάντησης αναπτύχθηκαν οι δυνατότητες συνεργασιών της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων με Περιφέρειες του Βελγίου σε θέματα πολιτισμού, παιδείας και οπτικοακουστικών παραγωγών.

Στη συνάντηση που ακολούθησε με την δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων νήσων, έγινε ιδιαίτερη αναφορά στο υψηλό επίπεδο ασφαλείας που απολαμβάνουν οι επισκέπτες στην Κέρκυρα και την αγαστή συνεργασία μεταξύ τοπικών αρχών και πρεσβείας. Το ενδιαφέρον εστιάστηκε στο ικανοποιητικό επίπεδο παροχών υγείας που προσφέρει το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας καθώς και τα Κέντρα Υγείας, κατά την διάρκεια της τουριστικής περιόδου.

Η δήμαρχος παρουσίασε στην πρέσβη το αρχιτεκτονικό, ιστορικό και πολιτιστικό υπόβαθρο που φέρει το νησί, καθώς και τις δυνατότητες ανάπτυξης που παρουσιάζει ως τουριστικός προορισμός. Επίσης, πρότεινε την δημιουργία μιας διαδραστικής πλατφόρμας επικοινωνίας με στόχο την ανάπτυξη πολιτιστικών ανταλλαγών και την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος μεταξύ Κέρκυρας και Βελγίου.

Η πρόταση έγινε με χαρά αποδεκτή τόσο από την πρέσβη όσο και από την πρόξενο, ενώ και οι δύο πλευρές συμφώνησαν στη διοργάνωση ταξιδιών εξοικείωσης (fam trips) με διαπιστευμένους δημοσιογράφους του τουριστικού ρεπορτάζ από το Βέλγιο, για την περαιτέρω προβολή και προώθηση του νησιού μας, στην καρδιά της Ευρώπης.

Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Παναγιώτης Βαρούχας, ο οποίος ανέλαβε να προωθήσει τις διαδικασίες διοργάνωσης του press trip σε στενή συνεργασία με την επίτιμη πρόξενο Ισαβέλλα Εμμανουηλίδου.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις