Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Κέρκυρα: Πρωινός καφές με θέα αυτές τις εικόνες – Προσγειώσεις αεροπλάνων που καθηλώνουν – video

Κέρκυρα: Πρωινός καφές με θέα αυτές τις εικόνες – Προσγειώσεις αεροπλάνων που καθηλώνουν – video

Εντυπωσιακές εικόνες μια ανάσα από το αεροδρόμιο της Κέρκυρας. Τα αεροπλάνα περνούν πολύ κοντά σε σπίτια και αυτοκίνητα, μέχρι να καταλήξουν στον διάδρομο προσγείωσης…

Το αεροδρόμιο της Κέρκυρας διεκδικεί μια από τις πρώτες θέσεις ανάμεσα στα αεροδρόμια με την πιο μαγευτική θέα στον κόσμο. Κατά την προσγείωση, όταν αυτή γίνεται από τα νότια, πράγμα που συμβαίνει συνήθως, οι επιβάτες έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν μια καταπληκτική πανοραμική θέα με το Ποντικονήσι και το μοναστήρι της Βλαχέραινας, αλλά και τους λόφους του Κανονιού.

Ο διάδρομος προσγείωσης στην πραγματικότητα είναι μόλις μερικές εκατοντάδες μέτρα μακριά από αυτά τα εντυπωσιακά αξιοθέατα.

Στο αεροδρόμιο Κέρκυρας ο διάδρομος είναι μόνο ένας και σχετικά μικρός, μόνο 2.400 μέτρα, και λόγω και της γειτνίασης του με την εθνική οδό στη βόρεια άκρη του, έχει δώσει στο αεροδρόμιο τη φήμη ενός από τα πιο δύσκολα αεροδρόμια.

Παρόλα αυτά δεν έχει σημειωθεί ποτέ σοβαρό ατύχημα και υπάρχουν όλες οι τεχνικές υποδομές ώστε να λειτουργεί με πλήρη ασφάλεια.

Το αεροδρόμιο άρχισε τη λειτουργία του το 1962. Σύμφωνα με το pronews.gr, για να γίνει διεθνής αερολιμένας χρειάστηκε η κατασκευή νέου επιβατικού σταθμού που ολοκληρώθηκε το 1972,.

Φυσικά από κει και πέρα έχουν γίνει πολλές προσθήκες και αναβαθμίσεις, απαραίτητες για την ολοένα αυξανόμενη κίνηση.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις