Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Κέρκυρα: Συνάντηση των εκπροσώπων των Χριστιανικών Δογμάτων από την Καθολική εκκλησία!

Κέρκυρα: Συνάντηση των εκπροσώπων των Χριστιανικών Δογμάτων από την Καθολική εκκλησία!

Συνάντηση των εκπροσώπων των Χριστιανικών Δογμάτων διοργανώνει, αύριο το απόγευμα, η Καθολική Αρχιεπισκοπή στην Κέρκυρα, στον Ιερό Καθολικό Μητροπολιτικό Ναό (Ντόμο). Η καθιερωμένη αυτή συνάντηση…

γίνεται με αφορμή την «Εβδομάδα Σκέψης και Προσευχής» για την ενότητα των Εκκλησιών, την οποία η Καθολική Εκκλησία οργανώνει σε ολόκληρο τον κόσμο, ενώ στην Κέρκυρα λαμβάνει χώρα, έπειτα από πρωτοβουλία του καθολικού αρχιεπισκόπου Ιωάννη Σπιτέρη.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, σήμερα το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί, στο Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας του Ιερού Καθολικού Μητροπολιτικού Ναού «Αρχιεπίσκοπος Αντώνιος Βαρθαλίτης», ομιλία του καθηγητή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Στυλιανού Τσομπανίδη με θέμα «το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών: Μια “κοινωνία” αμοιβαίου εμπλουτισμού και διαρκούς Εξόδου», ενώ την αυριανή θεολογική συνάντηση θα πλαισιώνει και το φωνητικό σύνολο του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Η «Συνάντηση των εκπροσώπων των Χριστιανικών Δογμάτων» θα ολοκληρωθεί, την Κυριακή το πρωί, στον καθολικό μητροπολιτικό ναό, όπου θα τελεστή αρχιερατική θεία λειτουργία, υπό τις ψαλμωδίες των χορωδιών των Ενοριών της καθολικής αρχιεπισκοπής Κέρκυρας.

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις