weather-icon °C AΘΗΝΑ

Κέρκυρα: «Τη σκότωσε από… παθολογική αγάπη» – Τι ισχυρίζεται ο παιδοκτόνος που δολοφόνησε την Αγγελική

Κέρκυρα: «Τη σκότωσε από… παθολογική αγάπη» – Τι ισχυρίζεται ο παιδοκτόνος που δολοφόνησε την Αγγελική

Ο δικηγόρος του καθ’ ομολογίαν παιδοκτόνου μιλώντας στο newsit.gr τόνισε ότι ο δράστης διευκρίνισε ότι ουδέποτε χειροδίκησε στο παρελθόν σε βάρος της κόρης του και ότι δεν πίστευε ούτε και εκείνος ότι μπορούσε να φτάσει στο σημείο να σκοτώσει την κόρη του.

Όπως δήλωσε ο δικηγόρος του 52χρονου Βασίλης Νουλέζας «ο λόγος της διαφωνίας, του διαπληκτισμού και της έντασης που υπήρχε, ειδικά τα τελευταία χρόνια, μετά τη νομιμοποίηση της διαμονής της στην Ελλάδα, είναι το ότι δεν γνώριζε πού διανυκτέρευε, πού εργαζόταν, με ποιον συνδεόταν και όχι, κυρίως, το ότι σχετιζόταν με Αφγανό υπήκοο, τον οποίο δεν είχε συναντήσει και το αίτημά του να τον γνωρίσει το απέρριπτε η κόρη του, η οποία τον απέρριπτε και ως πατέρα, ως γονιό που ασκούσε διπλό ρόλο, αυτόν του πατέρα και της μητέρας, παράλληλα, γιατί η μητέρα τα τελευταία χρόνια ήταν απούσα».

Την άφησε να κοιμηθεί στο κοτέτσι γιατί… ανησυχούσε!

Την ίδια ώρα ο δικηγόρος του παιδοκτόνου επιβεβαιώνει τις μαρτυρίες ότι ο δράστης είχε αναγκάσει την κόρη του να κοιμηθεί στο κοτέτσι, ωστόσο υποστηρίζει ότι αυτό συνέβη γιατί… ανησυχούσε για τις παρέες της και δεν ήθελε να αργεί τα βράδια! Ταυτόχρονα υποστηρίζει ότι πρόκειται για ένα έγκλημα τιμής στο οποίο τον οδήγησε η παθολογική… αγάπη!

«Ενώ του έλεγε ότι μένει με τη νονά της, η οποία όψιμα τον κατηγορεί, εκείνος διαπίστωσε ότι μένει με το σύντροφό της στο Κανόνι, χωρίς να γνωρίζει πού εργάζεται. Είχε αντίρρηση στο να μένει αργά το βράδυ έξω και για αυτό που γράφτηκε ότι την άφησε ένα βράδυ να διανυκτερεύσει στον ορνιθώνα του σπιτιού, έγινε γιατί επανειλημμένως της έλεγε ότι δεν θέλει να επιστρέφει μετά τα μεσάνυχτα και ανησυχούσε για τις συναναστροφές της, μήπως κινδυνεύει ή ακόμη, μήπως έχει οποιαδήποτε σχέση με εξαρτησιογόνες ουσίες. Η βαθιά ανησυχία, το μεγάλο ενδιαφέρον και η υπέρμετρη παθολογική αγάπη του τον οδήγησαν στη διάπραξη ενός εγκλήματος τιμής, γιατί ο κώδικας συμπεριφοράς, τα ήθη και έθιμα, ο κώδικάς αρχών στη γειτονική χώρα (Αλβανία) είναι εντελώς διαφορετικά από την Ελλάδα» αναφέρει χαρακτηριστικά ο δικηγόρος του καθ’ ομολογία δολοφόνου.

«Μετάνιωσε…»

Τέλος, ο δικηγόρος του 52χρονου δηλώνει ότι ο πατέρας της Αγγελικής έχει μετανιώσει για τη δολοφονία της κόρης του αλλά και ότι ζήτησε ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη.

«Είναι συντετριμμένος, καταρρακωμένος, νιώθει οδύνη, ζητάει συγνώμη από την κοινωνία και από την οικογένειά του, αναλαμβάνει την ευθύνη του, αλλά αντικρούει, ως αναληθή και ψευδή όσα λέγονται περί βιαιοπραγιών, γιατί ποτέ δεν είχε ασκήσει σωματική βία στην κόρη του. Έχει μετανιώσει, ζήτησε συγνώμη, θέλει η κόρη του να ταφεί στην Ελλάδα και με εξουσιοδότησε να κάνω όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την ταφή της. Ζήτησε ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη για να διερευνηθεί κάθε πτυχή της προσωπικότητάς του και να διαγνωστούν τα πραγματικά αίτια της απροσδόκητης μεταβολής της συμπεριφοράς του, γιατί μέχρι σήμερα υπήρξε ήπιος άνθρωπος. Σχεδόν τριάντα χρόνια διαμένει στην Ελλάδα και έχει λευκό ποινικό μητρώο, ενώ δεν έχει διαπράξει οποιαδήποτε, έστω, πταισματική ή τροχονομική παράβαση» καταλήγει ο συνήγορος του 52χρονου που μετά την απολογία του κρίθηκε προφυλακιστέος.

Ακούστε τον δικηγόρο του 52χρονου

Η καταγγελία έναν χρόνο πριν

Έναν χρόνο πριν η κοπέλα κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας είχε αναφέρει στους αστυνομικούς ότι ο πατέρα της παρεμβαίνει συνεχώς στην προσωπική της ζωή παρά την ηλικία της. Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν όταν ο 52χρονος εμφανίστηκε στο επαγγελματικό σχολείο που φοιτούσε η κοπέλα και προσπάθησε με βία να την πάρει μαζί του.

Τότε ο διευθυντής του σχολείου την παρέπεμψε σε κοινωνική λειτουργό, η οποία στη συνέχεια την έστειλε απευθείας στο Αστυνομικό Τμήμα, όπου καταγράφηκε το συμβάν.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες στις 31/1/2018 ο 52χρονος εμφανίστηκε στο τμήμα για να ενημερωθεί για την καταγγελία της κόρης του ενώ φέρεται να δήλωσε ότι δεν θα επαναληφθεί παρόμοια συμπεριφορά…

#TAGS MM