Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Κέρκυρα: Το σημείωμα που προκάλεσε έκπληξη στους αστυνομικούς – Μιλάει στο newsit.gr συγγενής του ενός θύματος

Κέρκυρα: Το σημείωμα που προκάλεσε έκπληξη στους αστυνομικούς – Μιλάει στο newsit.gr συγγενής του ενός θύματος
Αυτό το σημείωμα είχε κολλήσει σε πόρτα του σπιτιού του, ο 73χρονος δράστης απευθυνόμενος προς την αστυνομία, με το δικό του ονοματεπώνυμο και ένα κινητό τηλέφωνο - φωτο: «Κέρκυρα Σήμερα»

Μήνυμα-προαναγγελία, για το επερχόμενο διπλό φονικό που σχεδίαζε άφησε στο παράθυρο του σπιτιού του ο 67χρονος δράστης στη Δασιά της Κέρκυρας.

Και αυτό ίσως να μην αφορούσε τόσο την αστυνομία αλλά όσο τον αποδέκτη που θα καλούσε η αστυνομία μετά το μακελειό. Η έκπληξη των αστυνομικών όμως έγινε ακόμη μεγαλύτερη όταν διαπίστωσαν πως ο αριθμός δεν αντιστοιχούσε –όπως υπέθεσαν- στο τηλέφωνο κάποιου στενού συγγενικού του προσώπου με το οποίο ο αυτόχειρας είχε κόψει κάθε επαφή. Το νούμερο αυτό αντιστοιχούσε στο δικό του κινητό τηλέφωνο, δηλαδή του δράστη.

Η αστυνομία ωστόσο δεν είναι σε θέση να διαπιστώσει αν ο αυτόχειρας τοποθέτησε το χαρτί με το ιδιόχειρο σημείωμα πριν το διπλό φονικό ή μετά και εκτιμά ότι ο 67χρονος πάνω στο αμόκ έκανε λάθος και έγραψε τον δικό του αριθμό, με σκοπό να ειδοποιηθούν οι «οικείοι του»! 

Νύφη 63χρονου: «Το ταξίδι που έγινε εφιάλτης»

Στο newsit.gr μίλησε η νύφη του 63χρονου [σύζυγος του αδελφού του] ο οποίος έζησε και εργάστηκε ως ξενοδοχοϋπάλληλος στη Γαλλία. Όπως μας είπε σκόπευε να ζήσει μόνιμα στην Κέρκυρα ως συνταξιούχος, ενώ μαζί με την Γαλλίδα σύζυγό του είχαν αποκτήσει μια κόρη και έναν γιο. Η οικογένεια σε λίγες ημέρες θα ταξίδευε για πολυήμερες διακοπές στο νησί των Φαιάκων όπου η σύζυγός του θα μετακόμιζε σε μόνιμη βάση.

Σημείωμα – απολογία

Πάντως το γεγονός ότι βρέθηκαν τα σημειώματά του για τις κάκιστες σχέσεις που είχε με την 60χρονη σπιτονοικοκυρά και τον 63χρονο γείτονά του φανερώνουν πως προετοίμαζε πολύ καιρό το χτύπημα και ανεξάρτητα απ’ το γεγονός ότι ο άντρας, το τελευταίο θύμα του, είχε μόλις οχτώ ημέρες που είχε επιστρέψει στο νησί απ’ την Γαλλία.

Click4More Κέρκυρα: Το μυστικό και η εμμονή του δράστη – Τους σκότωσε με σκάγια για λαγούς και φάσες

Σε χαρτοφύλακα του 67χρονου βρέθηκε και ένα «απολογητικό σημείωμα» για τον γιο του που σήμερα υπηρετεί ως αστυνομικός στο νησί. Ο δράστης είχε εγκαταλείψει την οικογένειά του όταν ο γιος του ήταν έξι χρονών. 

Βασίλης Χήτος

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις