Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Κέρκυρα: «Βουλιάζει» από τουρίστες για το Πάσχα – Γεμάτα τα αεροπλάνα που προσγειώνονται στο νησί

Κέρκυρα: «Βουλιάζει» από τουρίστες για το Πάσχα – Γεμάτα τα αεροπλάνα που προσγειώνονται στο νησί

Όλο και περισσότερες αεροπορικές εταιρείας προσθέτουν στο πρόγραμμα τους απευθείας συνδέσεις με την Κέρκυρα για την φετινή σεζόν. Η εταιρεία Eurowings Discover είναι μια από αυτές που συνδέουν φέτος, το διεθνές αεροδρόμιο Ιωάννης Καποδίστριας με την Φρανκφούρτη και το Μόναχο από τα μέσα Απριλίου.

Η κίνηση σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία των κρατήσεων από τη Γερμανία είναι ενθαρρυντικά, παρά τη μικρή υποχώρηση εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία, ενώ γενικά τα μηνύματα και από τις άλλες αγορές γεμίζουν τους τουριστικούς επιχειρηματίες με χαμόγελα αισιοδοξίας.

Στο μεταξύ και άλλες αεροπορικές εταιρείας προσθέτουν νέους προορισμούς, όπως η Norwegian που συνδέει το νησί με το Όσλο και τη Στοκχόλμη. Επίσης από την 1η Ιουνίου έως τις 26 Οκτωβρίου η εταιρεία wiz air θα εκτελεί απευθείας δρομολόγια από το Ντέμπρετσεν, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουγγαρίας, με μία πτήση την εβδομάδα κάθε Τετάρτη.

Στο αεροδρόμιο της Κέρκυρα φτάνουν πάνω από 10 πτήσεις καθημερινά, με το Σαββατοκύριακο να ξεπερνούν τις 50, κυρίως από την Αγγλία και την Γερμανία, που καλύπτουν τα 2/3 των αφίξεων, ενώ σε καθημερινή βάση παρατηρείται αύξηση τουλάχιστον 2 πτήσεων.

Τον Μάιο θα ξεκινήσουν και οι πτήσεις της Tui και της jet2 που αναμένεται να φέρουν ακόμα περισσότερους τουρίστες από τη Μεγάλη Βρετανία. Για το μήνα Μάρτιο η κίνηση στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας αυξήθηκε κατά 332% σε σχέση με την περυσινή χρονιά, που η σεζόν όμως είχε ξεκινήσει αργότερα λόγω των περιορισμών του covid-19.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, σε επίπεδο τριμήνου Ιανουαρίου-Μαρτίου, η επιβατική κίνηση στην Κέρκυρα κατέγραψε άνοδο σε ποσοστό 261%.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις