Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Κέρκυρα: Βρέθηκε με χειροπέδες στην άσφαλτο γιατί δε φορούσε μάσκα – Τι λέει ο ίδιος! (video)

Κέρκυρα: Βρέθηκε με χειροπέδες στην άσφαλτο γιατί δε φορούσε μάσκα – Τι λέει ο ίδιος! (video)

“Με πετάει κάτω, άρχισε να με τραβάει… Ρε τι κάνεις; του λέω. Τι κάνεις; Ορίστε του λέω, βάλε μου χειροπέδες, ότι θέλεις, μη με χτυπάς. Μη με πατάς. Με πάταγε με το γόνατο στο λαιμό”. Είναι τα πρώτα λόγια, του άνδρα από το σοκαριστικό βίντεο, ο οποίος ακινητοποιήθηκε από 4 αστυνομικούς στην άσφαλτο. Συγκλονίζουν τα όσα είπε στο LiveNews.

“Τους ενημέρωνα γιατί με πάταγε στο λαιμό και μου ‘κοβε την ανάσα. Λέω εγώ έχω… κάνω άρρυθμίες. Έχω πρόβλημα, και κάνω αρρυθμίες. Μη με πατάς και μου κόβεις την ανάσα του λέω. Έχω πρόβλημα με τη καρδιά μου και κάνω αρρυθμίες. Μη με πατάςτου ‘λεγα! Γιατί μου έκοβε την ανάσα εκείνη την ώρα και δεν μπορούσα να ανασάνω”.

Το περιστατικό έγινε στο Σολάρι της Κέρκυρας, στις 7, χθες το απόγευμα. Ο 40χρονος άνδρας, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, έκανε μια γρήγορη στάση με το αυτοκίνητό του και μπήκε σε ένα κατάστημα, χωρίς να φορά μάσκα, αφηρημένος, όπως ισχυρίζεται. Τον εντόπισε ωστόσο μία αστυνομικός της τουριστικής και τον ενημέρωσε για το προβλεπόμενο πρόστιμο. Ακούστε πώς περιγράφει ο ίδιος τη συνέχεια.

“Της δίνω τη ταυτότητά μου πολύ όμορφα, βγαίνω έξω, της λέω “ρε κοπελιά, χίλια συγνώμη, εντάξει, βλακεία μου λέω, απ’ τη βιασύνη μου, αυτά… μη με γράψεις της λέω. Κατεβαίνει ο ένας, ο οδηγός από το περιπολικό, χωρίς μάσκα, χωρίς τίποτα κι έρχεται στο ένα μέτρο και μου λέει να σου πω, τελείωνε τη διαδικασία να φύγουμε. Του λέω, εσύ πώς έρχεσαι χωρίς μάσκα και μου λες θα μου επιβάλεις πρόστιμο, από τη στιγμή που δεν φοράς εσύ ο ίδιος; του λέω. Δεν το δέχομαι αυτό το πράγμα”.

Η κατάσταση ήταν ήδη φορτισμένη. Η κίνηση του 40χρονου να κατευθυνθεί στο αυτοκίνητό του, οδήγησε στην σύλληψή του.

“Θέλω αυτή τη στιγμή να μπούμε μέσα στο περιπολικό και να πάμε στο αστυνομικό τμήμα. Μου λέει δεν θα πάμε πουθενά. Λέω θα πάμε. Μου λέει δεν πάμε. Ωραία λέω. Την ταυτότητά μου την έχετε εσείς στα χέρια σας; Μου λέει ναι. «Ωραία, εγώ φεύγω με το αμάξι μου και πάω στο αστυνομικό τμήμα και ελάτε κι εσείς εκεί. Φεύγω περπατώντας να πάω στο αμάξι μου, τρέχει γρήγορα, με πιάνει απ’ το αμάξι, με πετάει κάτω”.

“Πέφτουν όλοι από πάνω μου, ο ένας να μου τραβάει το πόδι, θα στο σπάσω μου ‘λεγε ηρέμησε, ρε κάνε τε μου ότι θέλετε, δεν αντιστέκομαι”.

Αυτόπτες μάρτυρες περιγράφουν και εκείνοι το περιστατικό στο LIVE NEWS.

“Εάν δείτε τα πόδια του θα λυπηθείτε. Τον είχανε βάλει κάτω στην άσφαλτο, φορούσε ένα σορτσάκι ο άνθρωπος, τον είχανε βάλει κάτω στην άσφαλτο και να του βάλουνε χειροπέδες. Πού βρισκόμαστε;”

Ότι έφυγε τρέχοντας ο 40χρονος για να αποφύγει τη σύλληψη και αντιστάθηκε όταν οι αστυνομικοί προσπάθησαν να τον ακινητοποιήσουν, αναφέρετε στην επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας για το περιστατικό.

Ο 40χρονος, ο οποίος πέρασε το βράδυ του στο κρατητήριο με την κατηγορία της αντίστασης κατά της αρχής, τελικά αφέθηκε ελεύθερος, ενώ από την πλευρά του υπέβαλε έγκληση σε βάρος του αστυνομικού για απλή σωματική βλάβη και εξύβριση.

“Το βίντεο τα λέει όλα”, είπε ο ίδιος μιλώντας στον Νίκο Ευαγγελάτο.

“Εγώ απλά σταμάτησα να πάω στο πρακτορείο. Σταμάτησαν στην πόρτα, δεν μπήκα μέσα γιατί δεν φορούσα μάσκα και ζήτησα ένα στυλό. Εκείνη την στιγμή, σταματάει το περιπολικό, κατεβαίνει μια κυρία και μου λέει ελάτε λίγο μαζί μου, λέω παρακαλώ”.

Μου ζητάει την ταυτότητά μου, τη ρωτάω για ποιο λόγο μου λέει δεν φοράτε μάσκα, της λέω εντάξει εδώ στην πόρτα είμαι, όμως συνεργάστηκα και τους έδωσα την ταυτότητά μου, κι από εκεί και πέρα έγινε αυτό που βλέπετε”.

“Είναι ντροπή, προσβάλει την αστυνομία της Κέρκυρας, μένω στην Αθήνα, δεν το έχω ξανασυναντήσει… Με είχαν στο τμήμα από χθες το απόγευμα, μέχρι σήμερα το μεσημέρι”.

Πηγή: MEGA

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις