Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Κηδεία 19χρονου: Λευκά γαρύφαλλα στο τελευταίο αντίο στον Άλκη – Στεφάνια από ομάδες και συνδέσμους

Κηδεία 19χρονου: Λευκά γαρύφαλλα στο τελευταίο αντίο στον Άλκη – Στεφάνια από ομάδες και συνδέσμους

Σε κλίμα οδύνης πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη (2.2.2022) η κηδεία του 19χρονου Άλκη στη Βέροια, φιλάθλου του Άρη, ο οποίος έχασε τη ζωή του από τη δολοφονική επίθεση που δέχθηκε στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στην περιοχή Χαριλάου.

Η νεκρώσιμος ακολουθία του αδικοχαμένου Άλκη πραγματοποιήθηκε στις 12:00 στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου στα κοιμητήρια της Βέροιας, στην πόλη που έζησε πολλά χρόνια μαζί με τον πατέρα του. Ο κόσμος που πηγαίνει στην εκκλησία, κρατάει λευκά γαρύφαλλα στη μνήμη του 19χρονου φιλάθλου. Μάλιστα, αρκετές είναι οι ομάδες και οι σύνδεσμοι που έστειλαν στεφάνι.

Οι κραυγές του πατέρα του Άλκη ράγισαν καρδιές, όταν φώναζε σπαράζοντας στο κλάμα «αφήστε με! Αφήστε με να πάω μαζί του». Οι συγγενείς του έλεγαν «καλή αντάμωση να έχουμε αγόρι μου, καλή αντάμωση».

Τραγικές φιγούρες οι συγγενείς του, οι οποίοι έφτασαν στην εκκλησία υποβασταζόμενοι, καθώς δεν μπορούν να συλλάβουν το γεγονός ότι δεν θα ξαναδούν το παιδί τους.

Ο Άλκης ήταν φοιτητής στο Οικονομικό Τμήμα του ΑΠΘ και σήμερα θα έδινε εξετάσεις σε ένα από τα μαθήματα της σχολής. Στη μνήμη του, το έδρανο έμεινε άδειο ενώ ο Νίκος Παπαϊωάννου, πρύτανης του πανεπιστημίου, δήλωσε στην ΕΡΤ ότι το κενό έδρανο θα έχει και μια κόλλα λευκή για τον αδικοχαμένο 19χρονο.

Από τη μεριά του, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, άφησε ένα μπουκέτο με λευκά και κίτρινα τριαντάφυλλα στην πολυκατοικία, έξω από την οποία δέχθηκε τη δολοφονική επίθεση ο Άλκης.

Συγκλονίζουν τα μηνύματα των φιλάθλων που αφήνουν κασκόλ και σημειώματα στο σημείο που δολοφονήθηκε ο Άλκης. Συγκεκριμένα, ένας φίλαθλος άφησε ένα κασκόλ του ΠΑΟΚ και έγραψε σε σημείωμα «δε γυρνάς πίσω. Δεν ξαναπατάω γήπεδο. Τους σιχάθηκα. Σιχαθείτε τους και αγαπήστε τις ιδέες σας όχι τα γούστα τους».

Ένας φίλος του, δήλωσε συντετριμμένος πως «το ότι ήταν Άρης ήταν αρκετό για να βρίσκεται δύο μέτρα μέσα στο χώμα». Με τρεμάμενη φωνή, ο παιδικός του φίλος είπε «πραγματικά δεν θυμάμαι να έχει προκαλέσει ποτέ. Για κανέναν λόγο. Δεν είναι ένα οπαδικό επεισόδιο, αλλά μια τυφλή δολοφονική ενέργεια».

Συμπλήρωσε ότι «χωρίς να φταίει σε τίποτα, τον έπιασαν έξω από το σπίτι του, το λέω και τρέμω, και από ότι φαίνεται ήταν αρκετό για να βρίσκεται σήμερα δύο μέτρα κάτω από το χώμα. Είναι άδικο. Την τελευταία φορά τον είδα τον Σεπτέμβριο, όπου βλέπαμε και πάλι μπάλα».

Ρεπορτάζ: Άγγελος Λαμπίδης

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις