Κυριακή, 28 Απρ.
20oC Αθήνα

Κιλκίς: Εικόνες ντροπής στο νοσοκομείο και κραυγές αγωνίας εργαζομένων για τη στατική επάρκεια του κτιρίου

Κιλκίς: Εικόνες ντροπής στο νοσοκομείο και κραυγές αγωνίας εργαζομένων για τη στατική επάρκεια του κτιρίου

Το νοσοκομείο του Κιλκίς βρίσκεται στα όριά του, όπως δείχνουν οι εικόνες και επισημαίνουν εργαζόμενοι σε αυτό. Οι πτώσεις σοβάδων είναι το λιγότερο, όπως φαίνεται…

Το νοσοκομείο στο Κιλκίς παραμένει όπως φαίνεται ξεχασμένο με τις ζημιές να είναι ορατές πια δια γυμνού οφθαλμού. Οι πτώσεις σοβάδων είναι αλλεπάλληλες, οι ρωγμές στους τοίχους επεκτείνονται και η ανησυχία των εργαζομένων εντείνεται. Φοβούνται ότι υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης και επικαλούνται μελέτη ιδιώτη πολιτικού μηχανικού πριν από λίγα χρόνια. Παρά τις κραυγές αγωνίας τους, όπως επισημαίνουν, δεν αλλάζει τίποτα και δεν ασχολείται κανείς.

Τη στατική επάρκεια του κτιρίου των Διοικητικών Υπηρεσιών στο νοσοκομείο Κιλκίς καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων του νοσηλευτικού ιδρύματος. Όπως αναφέρεται σε επιστολή που έστειλαν στα αρμόδια υπουργεία και στους αρμόδιους φορείς, «το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων αποφάσισε κατά πλειοψηφία δια της παρούσης, να καταγγείλει τα σοβαρά κτιριακά προβλήματα του Νοσοκομείου Κιλκίς, τα οποία παρά τους κινδύνους που εγκυμονούν δυστυχώς δεν έτυχαν της δέουσας προσοχής από τις εκάστοτε διοικήσεις».

Μάλιστα, όπως γράφουν στην επιστολή, σύμφωνα με μελέτη στατικής επάρκειας του κτηρίου των Διοικητικών Υπηρεσιών που διενήργησε ιδιώτης Πολίτικος Μηχανικός (αριθμ. συμβ. 98/04-11-2016) προέκυψε μεταξύ άλλων ότι: «οι βλάβες στο δάπεδο και στις τοιχοπληρώσεις του ισογείου οφείλονται στην υποχώρηση της εσωτερικής επίχωσης επί της οποίας ήταν απλά εδραζόμενο, μη δυνάμενου να φέρει τα φορτία λειτουργείας του και αυτά των τοιχοπληρώσεων μετά την δημιουργία κενού λόγω καθίζησης των επιχώσεων».

Οι εργαζόμενοι σημειώνουν πως «λόγω της παλαιότητας και της διάβρωσης των κτιρίων, παρατηρείται πτώση σοβάδων στα μπαλκόνια της Α΄ πτέρυγας (κατασκευής 1935), καθώς και σε θαλάμους ασθενών περιοδικά, ενώ ίδια φαινόμενα, μικρότερης κλίμακας παρατηρούνται και στην Β΄ πτέρυγα (κατασκευής 1952)».

Ζητούν να διαταχθεί άμεσα την εκκένωση του κτιρίου των Διοικητικών Υπηρεσιών του Νοσοκομείου Κιλκίς «όπου εργάζονται καθημερινά 19 συνάδελφοι και διατάξετε να διενεργηθεί άμεσα έλεγχος στο προαναφερόμενο κτίριο λόγω καταγγελίας εσωτερικών θορύβων». Δείτε τις εικόνες στο νοσοκομείο του Κιλκίς…

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις