Σάββατο, 20 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Κιλκίς: «Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο» μόνο στις ετικέτες, σύλληψη για απόπειρα απάτης

Κιλκίς: «Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο» μόνο στις ετικέτες, σύλληψη για απόπειρα απάτης

Το ελαιόλαδο που κατασχέθηκε στο Κιλκίς, διαπιστώθηκε πως ήταν αμφιβόλου γνησιότητας και προέλευσης. Οι αστυνομικοί αξιολόγησαν μια σειρά από πληροφορίες και έφτασαν στα ίχνη του.

Αμφιβόλου γνησιότητας και προέλευσης λάδι σε 21 δοχεία τα οποία έφεραν την επιγραφή «Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο» ή «Ελαιόλαδο» μετέφερε άντρας ο οποίος συνελήφθη σε περιοχή του Κιλκίς. Εντοπίστηκε χθες (21-06-2024) από αστυνομικούς του Γραφείου Ασφάλειας του Αστυνομικού Τμήματος Παιονίας, να οδηγεί όχημα ιδιοκτησίας του.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 21 δοχεία που περιείχαν 215 λίτρα λαδιού για τα οποία δεν κατείχε πιστοποιητικά έγγραφα γνησιότητας και παραγωγού, καθώς και σχετικά παραστατικά ή τιμολόγια αγοράς.

Ο άντρας συνελήφθη για απόπειρα απάτης και παράβαση της νομοθεσίας σχετικά με κανόνες ρύθμισης της αγοράς προϊόντων. Το λάδι καθώς και το όχημα κι ένα κινητό τηλέφωνο που είχε στην κατοχή του κατασχέθηκαν.

Ας σημειωθεί πως το ελαιόλαδο που πωλείται στην Ελλάδα τον Μάιο του 2024 ήταν στις 226,5 μονάδες (με βάση τις 100 μονάδες το 2015) ενώ στην αρχή του 2020 ήταν μόλις στις 98 μονάδες.

Το αποτέλεσμα αυτού, είναι η κάθετη μείωση της κατανάλωσης ελαιολάδου από τους Έλληνες και η πραγματική εκτίναξη σε άλλα έλαια, χαμηλότερης ποιότητας και διατροφικής αξίας, όπως τα ηλιέλαια.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις