Δευτέρα, 3 Ιουν.
31oC Αθήνα

Κιλκίς: «Πήγαν να τον σφάξουνε» λέει ο ξάδερφος του 54χρονου κτηνοτρόφου που πυροβόλησε και σκότωσε τον 45χρονο

Κιλκίς: «Πήγαν να τον σφάξουνε» λέει ο ξάδερφος του 54χρονου κτηνοτρόφου που πυροβόλησε και σκότωσε τον 45χρονο

«Φοβήθηκε για τη ζωή του. Κοιμόταν και εκείνοι πήγαν να μπουν από την πόρτα και να τον σφάξουνε» λέει στο newsit.gr ο ξάδερφος του 54χρονου ιδιοκτήτη κτηνοτροφικής μονάδας, που φέρεται το βράδυ της Δευτέρας (20.05.2024) να πυροβόλησε και να σκότωσε έναν 45χρονο άντρα στην περιοχή Μουριές στο Κιλκίς.

«Ο ξάδερφός μου κοιμόταν. Είχε την μονάδα του εκεί, άρμεγε τα ζώα του. Ήταν ένα χρυσό παιδί, δεν πείραζε μυρμήγκι» λέει για τον 54χρονο δράστη ο ξάδερφός του και έπειτα περιγράφει στο newsit.gr το πώς γνωρίζει ο ίδιος ότι έγινε το έγκλημα.

«Πήγαν αυτοί και είχε έξω ένα τσεκούρι που έκοβε ξύλα. Αυτός ήταν κλειδωμένος μέσα, κοιμόταν το παληκάρι για να σηκωθεί 1 η ώρα να αρμέξει τα πρόβατα. Πήγαν αυτοί και βαρούσαν την πόρτα με τον πυροσβεστήρα και το τσεκούρι και έλεγαν “θα σε σκοτώσουμε, βγες έξω, θα σε ξεκοιλιάσουμε, άνοιξε την πόρτα”. Ήθελαν να τον κλέψουν, δεν ξέρω, θα τον βρίσκαμε νεκρό».

Στην ερώτηση του newsit.gr αν υπήρχαν προηγούμενα με τα άτομα που βρέθηκαν στην κτηνοτροφική μονάδα του δράστη, ο ξάδερφος του 54χρονου αναφέρει «είχε πάρει τον 45χρονο στην δουλειά και τον έκλεβε κιόλας. Μετά του είχε πει “δεν σε χρειάζομαι άλλο” και τέλος, αλλά αυτό αυτό είχε γίνει πριν δύο χρόνια. Αυτό το παιδί είναι παραβατικό και ο ξάδερφός μου πήγε να αμυνθεί, στον ύπνο τον πιάσανε».

«Πήρε μόνος του την αστυνομία»

Σύμφωνα με τον ξάδερφο του δράστη που μιλάει στο newsit.gr, ο 54χρονος «δεν ειχε πώς να ξεφύγει και είδε ένα χέρι να σπάει το τζάμι -και επειδή έχει κάγκελα- πήγε να ξεκλειδώσει από μέσα την πόρτα να τον σφάξουνε. Τι θα έκανε ο οποιοσδήποτε αν ήταν στη θέση του;».

Αξιοσημείωτο είναι αυτό που αναφέρει ο ξάδερφος του 54χρονου στο newsit.gr ότι αμέσως μετά το φονικό, ο ίδιος ο δράστης κάλεσε την αστυνομία. «Όταν έγινε, πήρε μόνος του τηλέφωνο την αστυνομία και τους είπε “ελάτε εδώ, έκανα αυτό το πράγμα, σας περιμένω”. Πήγαν οι αστυνομικοί, τον βρήκαν, τους τα εξήγησε όλα το παληκάρι. Φοβήθηκε για την ζωή του. Φυσικά και φοβήθηκε αφού προσπάθησαν να μπουν  μέσα στο σπίτι του».

Στα δικαστήρια του Κιλκίς

Στο δικαστικό μέγαρο Κιλκίς βρίσκονται αυτή την ώρα ο δράστης αλλά και οι τρεις που βρίσκονταν μαζί με το θύμα στο σημείο του εγκλήματος, προκειμένου να απολογηθούν. Ο δράστης έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή όπως και ο άλλος ενήλικος που συνελήφθη, ενώ οι ανήλικοι που συνελήφθησαν θα απολογηθούν το πρωί της Πέμπτης.

Ο δράστης συνελήφθη από αστυνομικούς καθώς φέρεται να πυροβόλησε προς το σημείο που στεκόταν ο 45χρονος άντρας μαζί με τα άτομα που τον συνόδευαν. Το θύμα αιμόφυρτο μαζί με τα άτομα που ήταν μαζί του μπήκαν σε αυτοκίνητο και προσπάθησαν να απομακρυνθούν.

Λίγο αργότερα, αστυνομικοί εντόπισαν το συγκεκριμένο όχημα και το ακινητοποίησαν, ενώ ο 45χρονος βρέθηκε νεκρός, έχοντας υποκύψει στα τραύματα του.

Με ποινικό παρελθόν το θύμα

Το θύμα ήταν άτομο που είχε απασχολήσει τις Αρχές στο παρελθόν για ποινικά αδικήματα και μάλιστα είχε αποφυλακιστεί το 2019 από τις φυλακές Αλικαρνασσού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, ο γιος του 45χρονου άντρα που έχασε τη ζωή του, δούλευε παλιότερα στη συγκεκριμένη κτηνοτροφική μονάδα. Είχε απολυθεί επειδή σύμφωνα με το περιβάλλον του ιδιοκτήτη, είχε διαπιστωθεί κλοπή. Μια κλοπή που ο ίδιος ουδέποτε παραδέχτηκε.

Επέστρεψε στην Αθήνα και μαζί με τον πατέρα του αποφάσισαν να επιστρέψουν στο Κιλκίς για να πάρουν εκδίκηση. Όπως έγινε γνωστό, με τη βοήθεια των υπολοίπων που τον συνόδευαν, ο παθών μεταφέρθηκε σε όχημα και όλοι μαζί αποχώρησαν από το σημείο, με κατεύθυνση προς τον οικισμό των Μουριών. Ο 45χρονος όμως υπέκυψε στα τραύματά του, κατά τη διάρκεια της διαδρομής.

Σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, οι δράστες «αποπειράθηκαν να παραβιάσουν θύρα χώρου όπου βρισκόταν ο δράστης, με πιθανό κίνητρο τη ληστεία του. Ο δράστης αντιλαμβανόμενος την παρουσία ατόμων που προσπαθούν να παραβιάσουν τη θύρα, από το εσωτερικό του χώρου έβαλε προς το μέρος τους με το κυνηγητικό του όπλο».

Οι έρευνες για τα αίτια και τις ακριβείς συνθήκες του φονικού βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

«Ο εντολέας μου βρισκόταν σε κατάσταση άμυνας»

«Ο εντολέας μου βρισκόταν σε κατάσταση άμυνας, είναι δεδομένο ότι υπάρχει μια άδικη επίθεση εναντίον του και εξ αυτού του γεγονότος βρισκόταν σε άμυνα. Ο εντολέας μου κοιμόταν σε ένα δωμάτιο 2χ2 που έχει πλησίον του στάβλου του όταν άκουσε φωνές που έλεγαν “θα σε σκοτώσω, δε θα βγεις ζωντανός από εδώ, θα σου πάρουμε ότι έχεις και δεν έχεις, κλπ”. Τρόμαξε και ενήργησε με αυτόν τον τρόπο”», δήλωσε στο newsit.gr ο δικηγόρος του δράστη, Χαράλαμπος Παπαδόπουλος.

«Ο γιος μου δεν έχει σφάξει ένα αρνί γιατί τα λυπάται»

«Ο Πάνος έχει τόσα χρόνια πρόβατα και δεν έχει σφάξει ένα αρνί, τα λυπάται. Αυτοί είπαν στην αστυνομία ότι “πήγαμε να κλέψουμε”», είπε η μητέρα του δράστη.

«Είχαν ρημάξει την πόρτα. Ποιος μου λέει εμένα ότι το παιδί μου θα γλύτωνε, με τέσσερις που πήγανε για να του ορμήξουν;», ανέφερε.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις