Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Κιλκίς: Χτύπησε και λήστεψε έγκυο με αποτέλεσμα να χάσει το μωρό της

Κορονοϊός: Πώς επηρεάζει το ανοσολογικό σύστημα των βρεφών - Γιατί κινδυνεύουν περισσότερο οι έγκυες

Θύμα θρασύτατης ληστείας στο Κιλκίς από διακινητές που της υποσχέθηκαν βοήθεια για μια καλύτερη ζωή, έπεσε 30χρονη γυναίκα από το Λίβανο με αποτέλεσμα να χάσει το παιδί που θα έφερνε σε λίγους μήνες στη ζωή.

Το περιστατικό σημειώθηκε χθες Δευτέρα 01/08 το πρωί σε περιοχή του Δήμου Παιονίας στο Κιλκίς. Η 30χρονη γυναίκα με τον σύζυγο της, τα 5 παιδιά τους ηλικίας από 6 έως 13 ετών και ένα ακόμα συγγενικό τους πρόσωπο, εμπιστεύτηκαν την τύχη τους σε 4 άντρες ώστε να τους οδηγήσουν στα σύνορα και από εκεί να βρουν παράνομα τρόπο για να φύγουν από την Ελλάδα με προορισμό άλλη χώρα της Ευρώπης. Στη διαδρομή, και λίγο πριν φτάσουν στα σύνορα, ο ένας από τους 4 άνδρες, ένας 30χρονος από το Πακιστάν, επιτέθηκε και τραυμάτισε την έγκυο γυναίκα με σκοπό να της αρπάξει τα χρήματα που είχε μαζί της. Ο 6χρονος γιος της προσπάθησε να βοηθήσει τη μητέρα του και χτυπήθηκε και αυτός από τον 30χρονο διακινητή, ευτυχώς όχι σοβαρά. Τότε ο 30χρονος κατάφερε και αφαίρεσε από την άτυχη γυναίκα το ποσό των 2.000 ευρώ που είχε μαζί της. Τόσο η μητέρα, όσο και ο γιος μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, όπου και διαπιστώθηκε πως από τα χτυπήματα το μωρό που κυοφορούσε η 30χρονη γυναίκα, δεν μπόρεσε να κρατηθεί στη ζωή.

Μετά από συντονισμένες έρευνες και αναζητήσεις από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας και αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Παιονίας εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι 4 διακινητές, ο 30χρονος από το Πακιστάν που κατηγορείται για τα αδικήματα της ληστείας, της σωματικής βλάβης και της διακοπής κύησης σε βάρος αλλοδαπής γυναίκας, άλλοι 2 Πακιστανοί 21 και 22 ετών και ένας 21χρονος από τη Συρία, που όλοι τους κατηγορούνται για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών. Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 4 κινητά τηλέφωνα, χρηματικό ποσό 250 ευρώ και μικροποσότητα κάνναβης.

Ο Δήμαρχος Παιονίας Κωνσταντίνος Σιωνίδης τονίζει στο newsit.gr πως τέτοιου είδους περιστατικά παρατηρούνται σχεδόν καθημερινά στην περιοχή και εξηγεί:

«Δυστυχώς πλέον αυτά τα φαινόμενα στην περιοχή μας είναι συχνά. Η ανησυχία τόσο η δική μας, όσο και των κατοίκων της περιοχής είναι πλέον έκδηλη. Το αίσθημα της ανασφάλειας έχει έρθει πάλι στο προσκήνιο. Ειδικά στο βόρειο τμήμα του δήμου, που είναι κοντά στα σύνορα έχουμε πολύ συχνά περιστατικά με αλλοδαπούς. Εγώ προσωπικά ζητάω να ενταθούν τα μέτρα αστυνόμευσης στην περιοχή. Πρέπει να ενταθούν ώστε να χτυπηθούν αυτά τα κυκλώματα λαθροδιακινητών, αυτό είναι επιτακτική ανάγκη να γίνει».

Άγγελος Λαμπίδης

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις