Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Κομμωτήρια: Φόβοι για λουκέτα και απολύσεις – Το ρεύμα και η μείωση της πελατείας προκαλούν ανησυχία

Κομμωτήρια: Φόβοι για λουκέτα και απολύσεις – Το ρεύμα και η μείωση της πελατείας προκαλούν ανησυχία

Μια σειρά από κομμωτήρια βρίσκονται σε οριακό σημείο, στην Πάτρα και όχι μόνο. Οι ιδιοκτήτες περιγράφουν την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και δεν κρύβουν τους φόβους τους…

Τα κομμωτήρια εκπέμπουν SOS με τους λογαριασμούς ρεύματος να έρχονται κάτι παραπάνω από φουσκωμένοι, την ώρα που η πελατεία μειώνεται και οι ιδιοκτήτες δεν έχουν περιθώρια να κάνουν οικονομία. Στην Πάτρα το πρόβλημα είναι ήδη έντονο, με πολλούς να προβλέπουν τους επόμενους μήνες λουκέτα και απολύσεις. Ο φετινός χειμώνας θα είναι ο πιο δύσκολος των τελευταίων χρόνων.

Αναπόφευκτο αλλά και τεράστιο έξοδο είναι το επαγγελματικό πιστολάκι μέσα στα κομμωτήρια. Το ακριβό ρεύμα είναι ένα σοβαρό πρόβλημα πλέον και για τα κομμωτήρια αλλά όχι το μόνο. Όπως αναφέρει o Κωνσταντίνος Τσακριλής, πρόεδρος των κομμωτών Αχαΐας, «το επαγγελματικό πιστολάκι και η ακρίβεια στην ενέργεια αποτελούν πλέον για τα κομμωτήρια ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα.

Το κόστος του ρεύματος στα κομμωτήρια έχει τριπλασιαστεί. Μέχρι τώρα το μεγαλύτερο ποσοστό των κομμωτηρίων έχει επωμιστεί τις αυξήσεις και δεν έχει ανεβάσει τις τιμές στις υπηρεσίες που παρέχει. Ένα κομμωτήριο δεν μπορεί να μην χρησιμοποιεί πιστολάκι ή να μην ανάβει θερμοσίφωνο. Πολύ λίγοι έχουν ηλιακό.

Υπάρχει περίπτωση συναδέλφου που από 300 ευρώ που πλήρωνε για ρεύμα, τώρα πρέπει να δώσει 2.800. Και ο δικός μου λογαριασμός ήρθε τρεις φορές επάνω. Αποτέλεσμα είναι να στήνονται παράνομα κομμωτήρια σε σπίτια, σε διαμερίσματα ακόμα και σε γκαράζ.

Είναι και τα λεγόμενα «βαλιτσάκια» που πάνε από σπίτι σε σπίτι. Πολλοί συνάδελφοι δεν μπορούν να βρουν υπαλλήλους γιατί αρκετοί προτιμούν να δουλεύουν έξω. Είναι κάτι που γίνεται συνειδητά από κάποιους και γι΄αυτό το λόγο υπάρχει μια μεγάλη διαρροή της πελατείας μας, παίρνουν περίπου 40-50%.

Είναι ένα σοβαρό θέμα που δεν βλέπει η πολιτεία και μου κάνει εντύπωση. Είμαστε στις αρχές του φθινοπώρου οπότε λόγω γάμων και βαπτίσεων που γίνονται ακόμη, υπάρχει δουλειά. Τον χειμώνα η δουλειά πάνω σε αυτό το κομμάτι, ειδικά στο πιστολάκι, μειώνεται.  Ως κλάδος βιώνει μεγάλο οικονομικό πρόβλημα τη στιγμή που έχουν διπλασιαστεί και τα έξοδα μετακινήσεις από και προς τη δουλειάς μας» καταλήγει στο thebest.gr, ο κ. Τσακριλής.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις