Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Κομοτηνή: Φοιτητές έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο μετά τις προσαγωγές στην Νομική – ΚΝΕ: Ο αυταρχισμός θα πέσει στο κενό

Κομοτηνή: Φοιτητές έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο μετά τις προσαγωγές στην Νομική – ΚΝΕ: Ο αυταρχισμός θα πέσει στο κενό
902.gr

Συγκέντρωση έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο Κομοτηνής πραγματοποιούν φοιτητές διαμαρτυρόμενοι για την αστυνομική επιχείρηση στην Νομική του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου προκειμένου να σπάσει η κατάληψη.

Οι φοιτητές διαμαρτύρονται και για την αστυνομική επιχείρηση αλλά και για τις 13 προσαγωγές φοιτητών στην Νομική Κομοτηνής, ζητούν την άμεση απελευθέρωση των συναδέλφων τους και να καταγγείλουν «την προσπάθεια της κυβέρνησης να καταστείλει τον αγώνα των φοιτητών ενάντια στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, με ΜΑΤ και προσαγωγές»

Υπενθυμίζεται ότι λίγο μετά τις 4 το απόγευμα, ισχυρές δυνάμεις των ΥΜΕΤ μπήκαν στο κτίριο της Νομικής του ΔΠΘ στη Κομοτηνή, το οποίο τελούσε υπό κατάληψη μετά από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Φοιτητικού Συλλόγου, με πλαίσιο αιτημάτων ενάντια στο νομοσχέδιο για τα Μη Κρατικά Πανεπιστήμια.

Σε δηλώσεις του ο Κοσμήτορας της Σχολής κ. Χρυσομάλλης δήλωσε πως στην κατάληψη προχώρησε μια μειοψηφία φοιτητών, αναφέροντας ωστόσο πως δεν κάλεσε αυτός την Αστυνομία.

Βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου δείχνει τη στιγμή της επιχείρησης των αστυνομικών.

ΚΝΕ: Ο αυταρχισμός και η καταστολή δεν θα περάσουν

Σε ανακοίνωσή της η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας «καταγγέλλει την πρωτοφανή εισβολή των ΜΑΤ και την βίαιη προσαγωγή δεκάδων φοιτητών στη Νομική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, στην Κομοτηνή, μεταξύ των οποίων αρκετά μέλη της ΚΝΕ, σήμερα, Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου».

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της «το “έγκλημα” των φοιτητών ήταν ότι υλοποιούσαν τη συλλογική απόφαση του Φοιτητικού τους Συλλόγου για συμμετοχή στις φοιτητικές κινητοποιήσεις, με κλειστή σχολή, ενάντια στο νομοσχέδιο-έκτρωμα για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια, που κάνει την αδικία νόμο και διαλύει τα πτυχία και το μέλλον τους.

Η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες για αυτή την απαράδεκτη ενέργεια. Οι απειλές, ο αυταρχισμός, η καταστολή της κυβέρνησης, με στόχο να εκφοβίσει και να τρομοκρατήσει τη νέα γενιά, θα πέσει στο κενό! Αντί να υλοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των φοιτητών και να αποσύρει το απαράδεκτο πολυνομοσχέδιο, απαντά με ΜΑΤ, καταστολή και βία».

«Είναι βαθιά γελασμένοι αν νομίζουν ότι με την ένταση της καταστολής και του αυταρχισμού μπορούν να φοβίσουν τους φοιτητές, να τους αποτρέψουν από τη συλλογική διεκδίκηση και δράση.

Η μαζική συμμετοχή χιλιάδων φοιτητών στο μεγάλο πανελλαδικό φοιτητικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου στις 12:00 στα Προπύλαια θα είναι η καλύτερη απάντηση! Η πλειοψηφία δε φιμώνεται! Το δίκιο θα νικήσει! Εδώ και τώρα να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι φοιτητές χωρίς να τους απαγγελθεί καμία κατηγορία!» τονίζει, καταλήγοντας στην ανακοίνωσή της, η ΚΝΕ.

Ανακοίνωση του Κοσμήτορα για την εξεταστική

Νωρίτερα ο Κοσμήτορας της Νομικής είχε ενημερώσει πως λόγω των καταλήψεων η εξεταστική θα γίνει διαδικτυακά.

«Ανακοινώνεται ότι λόγω κατάληψης του κτηρίου της Νομικής Σχολής από φοιτητές, αναστέλλεται η εξεταστική περίοδος Φεβρουαρίου για το υπόλοιπό της. Θα κινηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για τη μετάβαση σε καθεστώς εξετάσεων εξ αποστάσεως για τα υπολειπόμενα μαθήματα προς εξέταση.

Κομοτηνή 05.02.24

Ο Κοσμήτωρ της Νομικής Σχολής, Καθ. Μιχάλης Δ. Χρυσομάλλης»

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις