Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Κομοτηνή: Υπό κατάληψη το μουσικό σχολείο – “Μη μας κάνετε να αγριέψουμε” [pics]

Κομοτηνή: Υπό κατάληψη το μουσικό σχολείο – “Μη μας κάνετε να αγριέψουμε” [pics]

Υπό κατάληψη τελεί από το πρωί το Μουσικό Γυμνάσιο – Λύκειο της Κομοτηνής. Αιχμή των αιτημάτων που προβάλλουν οι μαθητές είναι η απόσυρση του άρθρου 40 του νομοσχεδίου «Συνέργειες Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τα Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Παλλημνιακό Ταμείο και άλλες διατάξεις»…

Υπό κατάληψη τελεί από το πρωί το Μουσικό Γυμνάσιο – Λύκειο της Κομοτηνής. Αιχμή των αιτημάτων που προβάλλουν οι μαθητές είναι η απόσυρση του άρθρου 40 του νομοσχεδίου «Συνέργειες Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τα Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Παλλημνιακό Ταμείο και άλλες διατάξεις».

Το επίμαχο άρθρο, σύμφωνα με τους ίδιους, περιλαμβάνει διατάξεις που υποβαθμίζουν το θεσμό των μουσικών σχολείων. Στο διεκδικητικό πλαίσιο περιλαμβάνονται επίσης τα αιτήματα για δωρεάν παροχή μουσικών βιβλίων, για άμεση κάλυψη των κενών από καθηγητές, για επίσημη αναγνώριση των μουσικών σπουδών των μαθητών και για επαναφορά των μουσικών αγώνων.

Στο σχολείο βρίσκονται σύσσωμοι οι μαθητές, για να στηρίξουν την απόφαση για κατάληψη, ενώ στο πλευρό τους είναι και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων. Οι μαθητές απευθύνουν κάλεσμα και στους υπόλοιπους φορείς της περιοχής να στηρίξουν τον αγώνα τους.

Εικόνες από το υπό κατάληψη σχολείο στην Κομοτηνή

Πηγή: inkomotini.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις