Τετάρτη, 8 Μαΐ
23oC Αθήνα

Κορινθία: Οικογένεια επιτέθηκε σε αστυνομικούς για να αποτρέψει έλεγχο – Οι 4 συλλήψεις και τα ευρήματα

Κορινθία: Οικογένεια επιτέθηκε σε αστυνομικούς για να αποτρέψει έλεγχο – Οι 4 συλλήψεις και τα ευρήματα

Αναστάτωση στην Κορινθία με τους αστυνομικούς να προχωρούν σε 4 συλλήψεις. Η οικογένεια προσπάθησε να διώξει τους αστυνομικούς, αλλά ο έλεγχος έγινε…

Τα 4 μέλη της οικογένειας στην Κορινθία επιτέθηκαν σε αστυνομικούς, αλλά δεν κατάφεραν να πετύχουν τον στόχο τους. Ακινητοποιήθηκαν και οδηγήθηκαν με χειροπέδες σε αστυνομικό τμήμα. Μέσα στο σπίτι τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν από όπλα, μέχρι μαχαίρια, αυτοσχέδια τόξα και ένα τσεκούρι. Είχε προηγηθεί καταγγελία για εμπρησμό, με τους αστυνομικούς να αναλαμβάνουν δράση.

Το πρωί της Δευτέρας (12.2.2024) υλοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση, σε τοπική κοινότητα του δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης στην Κορινθία με τη συνδρομή μίας Ομάδας της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (Ε.Κ.Α.Μ.) Αττικής.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης συνελήφθησαν 4 άτομα, ηλικίας 45, 39 και 22 ετών, αντίστοιχα και 1 ανήλικος, για τους οποίους σχηματίσθηκε δικογραφία για εμπρησμό, επικίνδυνη σωματική βλάβη, απειλή, απείθεια, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, αντίσταση και περί όπλων.

Ειδικότερα, έπειτα από σχετική καταγγελία για εμπρησμό, προέκυψε ότι δράστης είναι ο 45χρονος. Στο πλαίσιο της προανάκρισης, προχθές (11.2.2024) πραγματοποιήθηκε έρευνα στο σπίτι του, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης και του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων ΠΑΘΕ Κορινθίας, παρουσία δικαστικού λειτουργού.

Οι κατηγορούμενοι αρχικά αντιστάθηκαν και επιτέθηκαν στους αστυνομικούς και κατάφεραν να διαφύγουν, ωστόσο στη συνέχεια εντοπίστηκαν και ακινητοποιήθηκαν.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 1 αεροβόλο όπλο, 102 σφαίρες κυνηγετικού όπλου, 81 φυσίγγια, 7 αυτοσχέδια τόξα, 20 βέλη, 4 μαχαίρια, 1 αυτοσχέδιο τυφέκιο και ένα τσεκούρι.

Ο συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Τμήμα Ασφάλειας Κορίνθου.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις