Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Κορινθία: Ολονύχτια μάχη με τη φωτιά – Οι φλόγες μπήκαν σε σπίτια ενώ εκκενώθηκαν οικισμοί (pics, video)

Κορινθία: Ολονύχτια μάχη με τη φωτιά – Οι φλόγες μπήκαν σε σπίτια ενώ εκκενώθηκαν οικισμοί (pics, video)
ΦΩΤΟ korinthostv.gr

Μακρά και δύσκολη η νύχτα στην Κορινθία όπου οι επίγειες δυνάμεις συνεχίζουν τις προσπάθειες για την κατάσβεση της φωτιάς. 

Η μάχη στα πύρινα μέτωπα στην Κορινθία δυσκολεύει ακόμα περισσότερο για δύο λόγους: Ο ένας είναι το σκοτάδι και ο άλλος η αναγκαστική απόσυρση των εναέριων μέσων λόγω της προχωρημένης ώρας.

Ολοσχερώς κάηκε σπίτι στο Αλαμάνο, ενώ στο χωριό Αθίκια βρέθηκαν άνδρες των ΥΜΕΤ. Φρουρούν την περιοχή για να μην μπουν οι κάτοικοι, διότι έχει δοθεί εντολή εκκένωσης. Στο σημείο επιχειρούν πλέον επίγειες δυνάμεις, ενώ σημαντική είναι και η συμβολή των αστυνομικών της Κορινθίας.

Εξαιτίας της φωτιάς εκκενώθηκε και ο οικισμός Άγιος Ιωάννης, ο 6ος που εκκενώνεται στην Κορινθία. Οι κάτοικοι των τεσσάρων οικισμών, Αγίου Κωνσταντίνου, Γαλατακίου, Δήμων και Αλαμάνου έχουν μεταφερθεί με λεωφορεία, αλλά και με δικά τους μέσα σε ασφαλές μέρος κοντά σε παραλιακή περιοχή.

Στα Αθίκια εκκενώθηκε, επίσης, προληπτικά και ένα οικοτροφείο για άτομα με αναπηρία. Στα Αθίκια έφτασε και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος δήλωσε πως θα δοθεί ολονύχτια μάχη με τις επίγειες δυνάμεις για την κατάσβεση της φωτιάς:

Οι πύρινες γλώσσες “έγλειψαν” τοίχους σπιτιών, ενώ λόγω ριπών του ανέμου σημειώνονται συνεχείς αναζωπυρώσεις. Μάλιστα, οι εστίες είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες, αφενός επειδή η περιοχή είναι πευκόφυτη και αφετέρου δύσβατη. Επιπλέον, δεν υπάρχει καλό οδικό δίκτυο, το οποίο σε ορισμένα σημεία είναι απροσπέλαστο.

Κορινθία: Άνεμοι “εχθροί”

Την ίδια στιγμή οι πολύ ισχυροί άνεμοι σπρώχνουν τη φωτιά σε νότια κατεύθυνση, προς το Χιλιομόδι. Παράλληλα, στο σημείο αναμένονται από τη Θεσσαλονίκη, στις Κεχριές, 35 άτομα, μέλη πεζοπόρων τμημάτων, που ταξιδεύουν με μισθωμένο αεροσκάφος της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου να ριχθούν στη μάχη με τη φωτιά. “Μπορεί πλέον να μην υπάρχει ενεργό μέτωπο, αλλά η πυρκαγιά στις Κεχριές συνεχίζει να έχει πολλές διάσπαρτες εστίες σε μια μεγάλη περίμετρο, με διαρκείς αναζωπυρώσεις”, επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Τα εναέρια μέσα και ειδικότερα τα 6 ελικόπτερα και τα 2 αεροσκάφη που πραγματοποιούσαν ρίψεις νερού αποσύρθηκαν μόλις νύχτωσε, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας θα είναι έτοιμα, εφόσον χρειαστεί, να επιχειρήσουν εκ νέου.

Στη διάρκεια της νύχτας στην ευρύτερη περιοχή επιχειρούν συνολικά 143 πυροσβέστες με 42 οχήματα, ειδικό μηχανοκίνητο πυροσβεστικών επιχειρήσεων, 10 πεζοπόρα τμήματα, εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ.

πληροφορίες: ΑΠΕ – ΜΠΕ / korinthostv.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις