Τρίτη, 19 Μαρ.
19oC Αθήνα

Κορινθία: “Σκυλί να ήταν θα του φερόταν καλύτερα” – Ξεσπάει ο γιος του ληστή – Βράζουν οι κάτοικοι στον Σολομό!

Κορινθία: “Σκυλί να ήταν θα του φερόταν καλύτερα” – Ξεσπάει ο γιος του ληστή – Βράζουν οι κάτοικοι στον Σολομό!

Με καζάνι που βράζει μοιάζει ο Σολομός Κορινθίας μετά την αιματηρή απόπειρα ληστείας.
Ιδιοκτήτης σπιτιού αντιλήφθηκε τους δράστες, πυροβόλησε και σκότωσε τον έναν.
Ξεσπάει ο γιος του θύματος μπροστά στην κάμερα. Συγκέντρωση από τσιγγάνους της περιοχής.
“Ο ιδιοκτήτης προσπαθούσε να προστατέψει την οικογένειά του” λέει ο Αλέξης Κούγιας για την υπόθεση.

Η αιματηρή απόπειρα ληστείας στον Σολομό Κορινθίας, συνταράσει την περιοχή και προβληματίζει έντονα την αστυνομία. Ιδιοκτήτης σπιτιού βρέθηκε αντιμέτωπος με τσιγγάνους ληστές και σκότωσε τον έναν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πυροβόλησε αρχικά στον αέρα για εκφοβισμό και όταν οι δράστες έβγαλαν μαχαίρι, ο 35χρονος στόχευσε και σκότωσε τον 52χρονο. Οι δύο δράστες σύμφωνα με την αστυνομία, είχαν μπει στην αυλή του σπιτιού για να κλέψουν πουλερικά αλλά έγιναν αντιληπτοί από τον ιδιοκτήτη.

Εντός της ημέρας και κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας, ο ιδιοκτήτης θα μεταφερθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κορίνθου. Ο δικηγόρος του 35χρονου, Αλέξης Κούγιας, τονίζει πως ο πελάτης του προσπαθούσε να προστατέψει την οικογένειά του. Στο πλευρό του, βρίσκονται φίλοι και γείτονες, που υποστηρίζουν πως το πρόβλημα της εγκληματικότητας έχει ξεφύγει.

Ξεσπάει ο γιος του θύματος

«Και σκυλί να ήταν θα του φέρονταν καλυτέρα» λέει στο «Εθνος» ένας από τους γιους του άτυχου 52χρονου, παραδεχόμενος ότι ο πατέρας του είχε παραβατική συμπεριφορά, αλλά το έκανε για να θρέψει την οικογένειά του, αφού έχει δύο αδέλφια με νοητική υστέρηση.

«Εκλεβε κάνα πορτοκάλι και τα πουλούσε μετά για να βγάλει 1-2 ευρώ. Και στην Αστυνομία τον ήξεραν. Μία φορά έχει πάει μόνο φυλακή, για έξι μήνες με έναν χρόνο.

Δεν ήταν εγκληματίας, δεν άγγιξε τίποτα εκεί που πήγε. Ο πατέρας μου πήγε να κλέψει κοτόπουλα και τον σκότωσε. Με τι ψυχή αυτός ο άνθρωπος τον σκότωσε και μπόρεσε να πάει τον πετάξει με το αυτοκίνητο» σημειώνει.

Στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, αρνήθηκε πως ο πατέρας του κρατούσε μαχαίρι. “Ο πατέρας μου έπαιρνε κάποια φάρμακα και δεν μπορούσε να τρέξει για να γλιτώσει”.

Ο συνεργός του 52χρονου για τους πυροβολισμούς

Ο συνεργός του 52χρονου, όταν γύρισε στον καταυλισμό στην περιοχή Εξαμίλια αφηγήθηκε στους συγγενείς του θύματος τι είχε συμβεί.

«Πήγαμε να κλέψουμε κάτι κότες και ο ιδιοκτήτης μάς κυνήγησε με καραμπίνα» φέρεται να τους είπε. Ετσι, τη νύχτα, οι συγγενείς του θύματος, όταν είδαν ότι η ώρα περνούσε και ο 52χρονος παρέμενε εξαφανισμένος, πήγαν στο τοπικό αστυνομικό τμήμα και είπαν στους αστυνομικούς τι είχε συμβεί.

Σε έρευνα των Αρχών στην αυλή του 35χρονου, ο οποίος είναι πατέρας δύο παιδιών, οι αστυνομικοί βρήκαν κηλίδες αίματος και έναν κάλυκα. Οταν τον προσήγαγαν μέσα στη νύχτα, ο ίδιος φέρεται να αρνήθηκε τις κατηγορίες και να ομολόγησε μόνο όταν του είπαν ότι στο φορτηγάκι που είχε για τις αγροτικές εργασίες βρήκαν αίμα του 52χρονου.

«Τα σπίτια μας λεηλατούνται από τους Ρομά»

«Οι συγκεκριμένοι Ρομά είχαν πάει στο σπίτι του το μεσημέρι της ημέρας που έγινε το φονικό και του έκλεψαν κότες. Αυτό έγινε κατά τις τρεις το μεσημέρι. Επέστρεψαν το βράδυ, περίπου τα μεσάνυχτα, μάλλον για να πάρουν και τις υπόλοιπες. Τους αντιλήφθηκε γιατί γάβγιζαν τα σκυλιά και έγινε ό,τι έγινε. Δεν ξέρω τι ακριβώς συνέβη, πώς έγινε η συμπλοκή, το θέμα είναι ότι τα σπίτια μας είναι σε ερημική περιοχή και κατά καιρούς λεηλατούνται από τους Ρομά. Μένουμε στην άκρη του χωριού και είμαστε εύκολος στόχος».

Και συμπλήρωσε: «Η σύζυγός του είναι σε πανικό, έχει καταρρεύσει, από μια κακιά στιγμή έκλεισε το σπίτι της. Έχει ένα μικρό παιδάκι ενός έτους και άλλο ένα, πέντε χρονών. Έχει φύγει από το σπίτι και έχει πάει στον πεθερό της, γιατί φοβάται».

Για έναν βιοπαλαιστή, καλό παιδί κάνει λόγο άλλος, κάτοικος Σολομού, που μίλησε στο newsIT.gr. Όπως είπε χαρακτηριστικά, ήταν έκπληξη για όλους αυτό που συνέβη.

«Είναι βιοπαλαιστής. Έχει δυο παιδάκια και μια άνεργη σύζυγο, καθηγήτρια, αδιόριστη επί χρόνια. Είναι πολύ καλό παιδί, πάντα χαμογελαστός, φιλήσυχος, από μια πολύ καλή και ήρεμη οικογένεια και ήταν έκπληξη για όλους μας αυτό που συνέβη. Φαίνεται πως σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, έδειξε έλλειψη υπομονής. Η μεγάλη αγανάκτηση; Τα πολλά προβλήματα; Ξέρετε πόσες κλοπές γίνονται καθημερινά στην περιοχή; Η αστυνόμευση είναι κακή. Και ο Σολομός και τα Εξαμίλια, τα χωριά αυτά υποφέρουν, οι Ρομά είναι μάστιγα για εμάς. Καλούμε μια, δυο φορές την αστυνομία… μετά δεν έρχεται. Το δικό μου σπίτι τρεις φορές το έχουν ανοίξει. Όλα αυτά τον οδήγησαν να χάσει την ψυχραιμία του και να πάρει το νόμο στα χέρια του. Όλη η τοπική κοινωνία είναι στο πλευρό του» λέει στο newsIT.gr.

Φοβούνται «βεντέτα» με τους τσιγγάνους

«Από την άλλη, έχουμε αναστατωθεί από αυτό που συνέβη και φοβόμαστε μήπως οι Ρομά εκδικηθούν. Κάποιοι λένε “μα, στην αυλή του μπήκαν, όχι μέσα στο σπίτι”. Ξέρετε, για ένα αγροτικό σπίτι, ό,τι αξίζει στην αυλή βρίσκεται. Τα γεωργικά μηχανήματα, τα ζώα… αυτά δεν έχουν αξία; Αυτά προσπάθησε να υπερασπιστεί. Οι Ρομά δεν έχουν αφήσει γεωργικό μηχάνημα στις αυλές των κατοίκων» λέει κάτοικος της περιοχής.

«Στο συγκεκριμένο σπίτι είχαν πάει να κλέψουν και το μεσημέρι. Είχαν κόψει το συρματόπλεγμα και είχαν αφήσει εκεί τα σύνεργά τους, μαχαίρια, ψαλίδια και τα λοιπά. Δεν είμαι σίγουρη αν πήραν κάτι το μεσημέρι, όλοι λένε ότι έκλεψαν κότες. Κάποιοι λένε ότι η αστυνομία ενημερώθηκε για αυτό, το πρώτο περιστατικό. Οι Ρομά το βράδυ επέστρεψαν για να πάρουν και τα υπόλοιπα. Και έγινε ό,τι έγινε».

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις