Τρίτη, 16 Απρ.
25oC Αθήνα

Κόρινθος: Εντυπωσιακά υποβρύχια πλάνα από τον εντοπισμό του πλοίου με τα 46 κιλά κοκαΐνης

Κόρινθος: Εντυπωσιακά υποβρύχια πλάνα από τον εντοπισμό του πλοίου με τα 46 κιλά κοκαΐνης

Όχι ένα, όχι δυο αλλά 46,71 κιλά κοκαΐνης εντόπισαν σε φορτηγό πλοίο στην Κόρινθο στελέχη του Λιμενικού. Η πληροφορία από την DEA έπεσε… διάνα, το πλοίο και το φορτίο κατασχέθηκαν και τα 23 μέλη του πληρώματος, συνελήφθησαν!

Το πλοίο από τη Βραζιλία που πιάστηκε στην Κορινθία γιατί μετέφερε την κοκαΐνη επρόκειτο να καταπλεύσει σε παράκτια εγκατάσταση στην περιοχή Καλαμάκι Ισθμίων.

Πριν φτάσει στον προορισμό του, όμως, τα στελέχη του Λιμενικού το… τσάκωσαν. Η επιχείρηση (υποβρύχιο ένα μέρος της) καταγράφηκε και εντυπωσιακές εικόνες δόθηκαν στη δημοσιότητα από το Λιμενικό.

Το πλοίο με το όνομα SKYROS και σημαία Νήσων Μάρσαλ που μετέφερε την κοκαΐνη των 46,71 κιλών, αγκυροβόλησε σε θαλάσσια περιοχή Ισθμίων και εκεί έγινε χθες (26.04.2021) έλεγχος υφάλων από κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού.

Κατά τον έλεγχο εντοπίστηκε και εν συνεχεία ανασύρθηκε από τα ύφαλα του πλοίου και εντός του χώρου των οχετών αναρρόφησης, ένας σάκος μέσα στον οποίο υπήρχαν 38 πλαστικές συσκευασίες με κοκαΐνη, συνολικού βάρους 46,71 κιλών!

Ακολούθησε περαιτέρω έρευνα σε εσωτερικούς χώρους του πλοίου από κλιμάκιο στελεχών της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών & Λαθρεμπορίου, συνοδεία αστυνομικών σκύλων ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών, των “ΤΟΜΠΙ” Κ9Ν039 και “ΕΤΝΑ” Κ9Ν030, του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά και του λιμεναρχείου Ναυπλίου αντίστοιχα, καθώς και στελεχών των Γραφείων Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής Κορίνθου και Ναυπλίου, χωρίς ευρήματα.

Στην υπόθεση συνεργάστηκαν η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής (Δ.Α.Α./Υ.Δ.Ν.) και το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης του Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής.

Το πλοίο είχε αποπλεύσει από το λιμάνι Σανταρέμ της Βραζιλίας, με προορισμό λιμενική εγκατάσταση στα Ίσθμια έμφορτο με 22.500 Μετρικούς Τόνους σογιόσπορο.

Από το το Β’ Λιμενικό Τμήμα Ίσθμιας του Λιμεναρχείου Κορίνθου που διενεργεί την προανάκριση απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου, ενώ οι κατασχεθείσες ποσότητες θα αποσταλούν στη Χημική Υπηρεσία Κορίνθου.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις