Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Κόρινθος: “Η Αναστασία δεν αυτοκτόνησε, δολοφονήθηκε”!

Κόρινθος: “Η Αναστασία δεν αυτοκτόνησε, δολοφονήθηκε”!

Ανατροπή δεδομένων στην υπόθεση της Αναστασίας Κόλλια, που είχε βρεθεί νεκρή σε θαλάσσια περιοχή στην Κόρινθο.
Η οικογένεια της άτυχης γυναίκας καταγγέλλει ότι ο θάνατός της οφείλεται σε χτυπήματα που δέχτηκε και όχι σε πνιγμό.
Το μυστήριο πυκνώνει ακόμη περισσότερο από την αποκάλυψη για αλλεπάλληλες κρυφές αναλήψεις χρηματικών ποσών.
Δείτε τι λέει στο Newsit.gr ο δικηγόρος της οικογένειας Αθανάσιος Διαμαντόπουλος.

Εξαφανίστηκε από το σπίτι της, στην Αγριλιά του Δήμου Ερυμάνθου, στις 13 Ιουνίου και μια μέρα μετά, το πτώμα της βρέθηκε να επιπλέει στην θάλασσα, στην παραλία Κρυφή στην Κόρινθο.

Αρχικά η υπόθεση της 51χρονης αντιμετωπίστηκε ως περίπτωση αυτοχειρίας, αλλά, χθες (11.7.2019), ο δικηγόρος της οικογένειάς της, Αθανάσιος Διαμαντόπουλος, επισκέφθηκε τις εισαγγελικές Αρχές στην Πάτρα και κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατ΄ αγνώστων, μαζί με σημαντικά στοιχεία για την υπόθεση.

“Η Αναστασία Κόλλια αναχώρησε από το χωριό της για άγνωστη κατεύθυνση. Αυτό έγινε γνωστό από ένα μήνυμα εστάλη στο κινητό τηλέφωνο της κόρης της, στο οποίο ανέφερε ότι δεν θέλει την αναζητήσουν.

Αυτό έβαλε αμέσως ανησυχία την οικογένεια η οποία κατευθύνθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα και τα δήλωσε όλα αυτά, μαζί με την εξαφάνισή της. Την επόμενη μέρα ειδοποιήθηκε οικογένεια από το λιμενικό σταθμό Κόρινθο ότι βρέθηκε στη θαλάσσια περιοχή ένα πτώμα, τα χαρακτηριστικά του οποίου έμοιαζαν με αυτά της εξαφανισθείσας. Πράγματι, αναγνωρίστηκε ότι ήταν η εξαφανισθείσα” λέει ο Αθανάσιος Διαμαντόπουλος, στο Newsit.gr.

“Δεν πέθανε από πνιγμό, αλλά από προθανάτιες, πολλαπλές, σωματικές κακώσεις”

Όμως, κάποια στοιχεία που προέκυψαν τις επόμενες μέρες έβαλαν σε σκέψεις την οικογένεια της 51χρονης και τους οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι μπορεί η γυναίκα να έπεσε θύμα ανθρωποκτονίας. Ένα από αυτά τα στοιχεία ήταν το αποτέλεσμα της ιατροδικαστικής εξέτασης.

“Από την έκθεση νεκροψίας και νεκροτομής απεδείχθη ότι ο θάνατος δεν προήλθε από πνιγμό αλλά από προθανάτιες, πολλαπλές, σωματικές κακώσεις”, λέει ο Αθανάσιος Διαμαντόπουλος.

“Η γυναίκα βρέθηκε με σπασμένο κεφάλι, σπασμένα χέρια, σπασμένα πόδια”

Οι κακώσεις που φέρει η σορός της Αναστασίας Κόλλια είναι συμβατές με πτώση από μεγάλο ύψος, αλλά εδώ υπάρχουν κάποια ερωτήματα. Σύμφωνα με το σημείο στο οποίο βρέθηκε το πτώμα της άτυχης 51χρονης, προσδιορίζονται δύο σημεία από τα οποία θα μπορούσε να είχε πέσει στη θάλασσα, εάν είχε αποφασίσει να βάλει τέλος στη ζωή της.

“Εκεί που βρέθηκε, ή από τον Ισθμό θα μπορούσε να είχε πέσει η από αυτήν την παραλία στην οποία βρέθηκε. Ο ιατροδικαστής προσδιόρισε το θάνατο τρεις με τέσσερις ώρες πριν την ανεύρεση του πτώματος. Πότε θα προλάβαιναν τα θαλάσσια ρεύματα να μεταφέρουν μακριά το πτώμα;” αναρωτιέται ο δικηγόρος της οικογένειας και προσθέτει:

Click4more: Κόρινθος: Νεκρή στη θάλασσα η Αναστασία Κόλλια – Η τελευταία ανάληψη και τα μηνύματα στην υπόθεση θρίλερ!

“Εάν πούμε ότι η πτώση έγινε από την κορυφή της παραλίας αυτής που βρέθηκε, από την κορυφή μέχρι την παραλία παρεμβάλλεται δάσος, συνεπώς, ήταν αδύνατο να φτάσει το σώμα μέχρι τη θάλασσα. Δεύτερον, η ακτή της συγκεκριμένης παραγγελίας είναι πάρα πολύ μεγάλη και ακόμα κι αν πούμε ότι το σώμα θα έφτανε μέχρι την ακτή δεν θα μπορούσε να πέσει στη θάλασσα.

Εάν υποθέσουμε ότι μπορεί να έπεσε από τη γέφυρα του Ισθμού της Κορίνθου και εδώ υπάρχει το εξής: Η περιοχή κάτω από τη γέφυρα δεν έχει βράχους για να χτυπήσει το σώμα και να έχει αυτές τις πολλαπλές κακώσεις, θα έπεφτε κατευθείαν στο νερό. Διότι, η γυναίκα βρέθηκε με σπασμένο κεφάλι, σπασμένα χέρια, σπασμένα πόδια”.

Το αδικαιολόγητο χτύπημα στο πρόσωπο

“Υπάρχει και ένα χτύπημα στο πρόσωπο της 51χρονης το οποίο δεν δικαιολογείται, δεν έχει ερευνηθεί ακόμα από τι προήλθε, αν είναι από αμβλύ όργανο ή αν είναι εκδορά. Γίνεται μία τοξικολογική εξέταση η οποία θα καθυστερήσει και μετά απ’ αυτήν θα μας δώσει ο ιατροδικαστής την πλήρη ιατροδικαστική του έκθεση, για να μας πει με λεπτομέρειες τα πάντα” προσθέτει ο δικηγόρος της οικογένειας της 51χρονης.

Οι περίεργες αναλήψεις μετρητών

“Το γεγονός ότι έγινε και μία ανάληψη χρημάτων πριν το χρόνο που προσδιόρισε ο ιατροδικαστής το θάνατο, για άγνωστο λόγο, και το ότι δεν βρέθηκαν και τα προσωπικά της αντικείμενα, διότι οι αυτόχειρες δεν πέφτουν στη θάλασσα με τα προσωπικά τους αντικείμενα, κάπου αφήνουν αυτά, όλα αυτά έβαλαν σε υποψίες.

Το ποσό που έγινε ανάληψη ήταν 800 ευρώ, αλλά ανακαλύπτονται κι άλλες αναλήψεις, προγενέστερες, άγνωστες στην οικογένεια”, λέει ο Αθανάσιος Διαμαντόπουλος και αναρωτιέται “τι τα θέλει τα χρήματα ένας άνθρωπος που σκοπεύει να αυτοκτονήσει;”.

Μήνυση για να γίνει άρση του τηλεφωνικού και του τραπεζικού απορρήτου

Μετά από όλα αυτά έγινε η μήνυση, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία της προανάκρισης, η οποία θα επικεντρωθεί αρχικά στην άρση του τηλεφωνικού και του τραπεζικού απορρήτου της θανούσας, για να καταγραφούν τα ίχνη και οι κινήσεις της.

“Καταθέσαμε μήνυση εχθές (σ.σ. 11.7.2019) κατά αγνώστων, ούτως ώστε και να γίνει άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και να γίνει άρση και του τραπεζικού απορρήτου για να δούμε αν τα χρήματα αυτά κατατέθηκαν σε κάποιο λογαριασμό.

Εγώ πιστεύω και ελπίζω ότι η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου θα δείξει κάτι, διότι θα μας δώσει από τις κεραίες τηλεφωνικής επικοινωνίας και το στίγμα της διαδρομής που ακολούθησε η γυναίκα, από το χωριό της μέχρι εκεί που βρέθηκε”, λέει ο δικηγόρος της οικογένειας της Αναστασίας Κόλλια.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις