Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα

Κόρινθος: Συγκλονίζει η μητέρα της εξάχρονης που πνίγηκε

Κόρινθος: Συγκλονίζει η μητέρα της εξάχρονης που πνίγηκε
Φωτογραφία αρχείου ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σοκαρισμένη και με τρεμάμενη φωνή η μητέρα της εξάχρονης Αμέλια, στην Κόρινθο, που δέχτηκε το πιο άσχημο παιχνίδι της μοίρας λέει στο newsit.gr: «Έχασα την μοναχοκόρη μου».

Η σορός του κοριτσιού που πνίγηκε στην παραλία στο Καλαμάκι Ισθμίας, είναι ακόμα στο νοσοκομείο και μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα θα πραγματοποιηθεί νεκροψία-νεκροτομή. Τον τελευταίο μήνα, η μητέρα μαζί με την Αμέλια είχαν μετακομίσει στην πόλη της Κορίνθου, καθώς βρίσκεται σε διάσταση με τον σύζυγό της.

«Ήμουν στην δουλειά όταν με πήρε μία γειτόνισσα και μου είπε ότι ψάχνουν το παιδί μου και δεν το βρίσκουν» λέει στο newsit.gr η μητέρα της εξάχρονης, η οποία είχε πάει για μπάνιο με τον πατέρα της στην παραλία στο Καλαμάκι Ισθμίας και ανασύρθηκε από ένα ψαροντουφεκά, χωρίς τις αισθήσεις της.

«Εδώ και έναν μήνα είχαμε έρθει στην Κόρινθο. Ήμασταν στην Κόρινθο στο νέο μας σπίτι και στις 12 το μεσημέρι ήρθε και πήρε το παιδί. Εγώ ήμουν εδώ, δούλευα».

Η νεαρή μητέρα, την ώρα που πίστευε ότι το κοριτσάκι της είναι καλά, έμαθε από μία γειτόνισσά της ότι ψάχνουν την μικρή Αμέλια, αλλά δεν την βρίσκουν. «Μία γειτόνισσα στο Καλαμάκι με πήρε τηλέφωνο και μου είπε “ψάχνουν το παιδί σου και δεν το βρίσκουν”. Αμέσως πήρα ταξί και ήρθα στο νοσοκομείο στην Κόρινθο».

Ερωτηματικά από την δικαιολογία του πατέρα της 6χρονης που πνίγηκε αβοήθητη στην Κορινθία – Έρευνες προς πάσα κατεύθυνση

Όπως τονίζει, ο πρώην σύζυγός της αγαπούσε την κόρη τους, ενώ αναφέρει ότι ο εν διαστάσει σύζυγος της γνωρίζει κολύμπι, αλλά έχει πρόβλημα με την αναπνοή. «Το αγαπούσε το παιδί. Το ξέρω ότι έχει άσθμα. Δεν ξέρω τι έγινε».

Από τις 3 τα ξημερώματα της Τρίτης η γυναίκα ήταν στο νοσοκομείο για να δει την κορούλα της, ενώ αυτή την ώρα, στο σπίτι της χαροκαμένης μητέρας έχουν φτάσει οι γονείς της, οι οποίοι ταξίδεψαν από μακριά, όταν έμαθαν την τραγική είδηση του χαμού της εγγονής τους, για να την στηρίξουν σε αυτή την δύσκολη στιγμή. «Τώρα έχω έρθει λίγο στο σπίτι μου στην Κόρινθο και έχει έρθει ο πατέρας μου για να με στηρίξει».

Συγκλονίζει ο ψαροντουφεκάς που ανέσυρε το κοριτσάκι

Ο ψαροντουφεκάς Παύλος Μπουνάς, ο οποίος εντόπισε τυχαία το αδικοχαμένο κοριτσάκι, μίλησε στο κεντρικό δελτίο του STAR για τις συγκλονιστικές στιγμές.

«Τα νερά ήταν θολά λόγω καιρού, είχε κύμα. Η απόσταση που ήμουν κάτω από τη βάρκα ήταν 1-2 μέτρα. Κολύμπαγα από κάτω, έκανα ψαροντούφεκο και κοιτάω πάνω: κουνιόντουσαν κάτι χέρια, κάτι πόδια. Μπα, λέω, δεν μπορεί, ιδέα μου είναι. Κάτω ακριβώς από τον πάτο της βάρκας. Αυτή η συγκεκριμένη βάρκα ήταν ίσια από κάτω, δεν ήταν καμπυλωτή», είπε ο Παύλος Μπουνάς.

«Κοιτάω καλά, βλέπω άνθρωπο, Κάνω έτσι βλέπω ότι είναι παιδί. Φωνάζω τη γυναίκα μου, βγαίνω έξω από το νερό, το κεφάλι, φωνάζω: “Φανή, Φανή, πάρε την αστυνομία, το λιμενικό, πέθανε παιδί”. Το βουτάω από το χέρι, το βγάζω έξω, το τραβάω. Με το που το ακουμπάω στα χαλίκια, ξεκίνησε το παιδί έβγαζε νερό και αφρούς από το στόμα. Έκανε εμετό, έβγαζε φαγητά.. Το παιδί ήταν φουλ φαγωμένο», σημείωσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, όταν βρήκε την Αμέλια, φορούσε: «Δύο πέδιλα, όχι παραλίας, πέδιλα που πας βόλτα. Ένα σορτσάκι και μία μπλούζα ραντάκι, πώς το λένε αμάνικο, μπλούζα. Δεν φόραγε, ούτε κάτω, ούτε πάνω μαγιό».

«Όταν εγώ βρήκα το παιδί, ήτανε γύρω στα 10-15 μέτρα μέσα η βάρκα από την ακτή, από την αμμουδιά. Το βάθος του νερού ήταν γύρω στα 6-7 μέτρα κάτω. Δεν ήταν κανείς στην παραλία, ήμουνα μόνο εγώ, η γυναίκα μου, ένας άλλος γείτονας, που είχε κάτσει για λίγο και έφυγε, ο οποίος είχε δώσει κι αυτός κατάθεση», συμπλήρωσε.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΝΝΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ ΤΣΟΥΤΣΑ/ Με πληροφορίες από STAR

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις