Κυριακή, 28 Απρ.
20oC Αθήνα

Κόρινθος: Τα αποκαλυπτήρια της προτομής του ιερολοχίτη και καταδρομέα στρατηγού Κωνσταντίνου Κόρκα

Κόρινθος: Τα αποκαλυπτήρια της προτομής του ιερολοχίτη και καταδρομέα στρατηγού Κωνσταντίνου Κόρκα

Τα αποκαλυπτήρια της προτομής στην Κόρινθο έγιναν το μεσημέρι μπροστά σε στενούς συγγενείς του του αείμνηστου στρατηγού…

Τα αποκαλυπτήρια της προτομής του ιερολοχίτη και καταδρομέα στρατηγού Κωνσταντίνου Κόρκα πραγματοποιήθηκαν στην γενέτειρα του, την Πουλίτσα Κορίνθου, παρουσία της συζύγου του αείμνηστου στρατηγού, της κόρης του Ελένης Κόρκα καθώς και λοιπών συγγενών του αειμνήστου στρατηγού. 

Τα αποκαλυπτήρια έκαναν η βουλευτής Κορινθίας Μαρία Ελένη (Μαριλένα) Σούκουλη – Βιλιάλη, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο δήμαρχος Βέλου Βόχας Αννίβας Παπακυριάκου, ο μητροπολίτης Κορίνθου, Σικύωνος, Ζεμενού, Ταρσού και Πολυφέγγους κ.κ. Διονύσιος και ο πρόεδρος της Κοινότητας Πουλίτσας Κορίνθου Γεώργιος Πούλος. Η τελετή περιελάμβανε την τέλεση επιμνημόσυνης δέησης και την κατάθεση στεφάνων. 

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ έκανε σύντομη αναδρομή στην προσωπικότητα του στρατηγού και στην ανιδιοτελή προσφορά του σε όλα τα καλέσματα της Πατρίδος σημειώνοντας ότι η πορεία του αειμνήστου στρατηγού αποτέλεσε φάρο και πρότυπο για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που είχαν την τιμή να τον γνωρίσουν και παράλληλα συνιστά παράδειγμα προς μίμηση για τις νεότερες γενιές Αξιωματικών, αφήνοντας τους βαριά παρακαταθήκη. 

Τέλος, συνεχάρη τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου για την αξιέπαινη πρωτοβουλία ανέγερσης της προτομής.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις