Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Κορονο-τούρτες για τον Άγιο Βαλεντίνο: Άρχισαν οι προετοιμασίες στη Θεσσαλονίκη (pics)

Κορονο-τούρτες για τον Άγιο Βαλεντίνο: Άρχισαν οι προετοιμασίες στη Θεσσαλονίκη (pics)
ΦΩΤΟ ThessToday

Μία διαφορετική και… επίκαιρη ιδέα για τούρτα είχε ένας ζαχαροπλάστης στη Θεσσαλονίκη ενόψει του Αγίου Βαλεντίνου, καθώς εκτός από την -γνωστή- τούρτα σοκολάτας, οι πελάτες μπορούν να αγοράσουν φέτος και «κορονο-τούρτα» για την ημέρα των ερωτευμένων!

«Αντίστροφα» μετράμε για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου και ανάμεσα στα μαγαζιά που έχουν την τιμητική τους αυτές τις ημέρες, είναι τα ζαχαροπλαστεία. Οι ζαχαροπλάστες έχουν αρχίσει ήδη τις προετοιμασίες για την υλοποίηση των ιδεών τους, που φέτος, είναι προσαρμοσμένες στις ιδιαίτερες συνθήκες της πανδημίας. 

Όπως οι τούρτες αυτού του ζαχαροπλαστείου στη Θεσσαλονίκη. Οι… κορονοτούρτες για την ακρίβεια, αφού τα… ερωτευμένα αρκουδάκια στις τούρτες-καρδιές, φέτος φοράνε μάσκα. 

Ο πρόεδρος της Συντεχνίας Ζαχαροπλαστών Θεσσαλονίκης και αντιπρόεδρος του Β.Ε.Θ και της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Ζαχαροπλαστών Ελλάδας Μάριος Παπαδόπουλος δήλωσε στο ThessToday.gr ότι ο κόσμος έχει ενθουσιαστεί με τη συγκεκριμένη τούρτα και τον στολισμό της. 

Το συγκεκριμένο ζαχαροπλαστείο σημειώνεται, ότι και κατά τη διάρκεια των χριστουγεννιάτικων εορτών είχε φτιάξει και βασιλόπιτα κορονοϊού,  ενώ την ίδια περίοδο κατασκεύασε και την 3D κορονο-τούρτα που απεικόνιζε το στέλεχος του κορονοϊού, πλαισιωμένη από τη μάσκα προστασίας και τα χειρουργικά γάντια.

Ανησυχία ανθοπωλών για τον Άγιο Βαλεντίνο

Σαν το «φιλί της ζωής» χαρακτήριζαν οι ανθοπώλες την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου την οποία μετά τις εορτές των Χριστουγέννων περίμεναν «πως και πως» για να βγάλουν τα «σπασμένα» μίας πολύ δύσκολης χρονιάς.

Και μπορεί η υγειονομική κρίση να μην επέτρεπε σε καμία περίπτωση εξόδους ζευγαριών σε καταστήματα εστίασης ή αποδράσεις σε άλλους νομούς, όμως διαχρονικά η 14η Φεβρουαρίου συνδέεται με την προσφορά λουλουδιών και ως εκ τούτου με «οικονομική ένεση» για τον κλάδο ο οποίος εδώ και ημέρες είχε φροντίσει να εφοδιαστεί με τις απαραίτητες ποσότητες «κόκκινου τριαντάφυλλου» – που θεωρείται «ο βασιλιάς της ημέρας», αλλά και να στολίσουν τις βιτρίνες των καταστημάτων τους.

«Όλη η εβδομάδα είναι Βαλεντίνος για εμάς», αναφέρει μιλώντας στο GRTimes.gr, ο ιδιοκτήτης ενός από τα παλαιότερα ανθοπωλεία της Θεσσαλονίκης, Συμεών Ζούπας, ο οποίος επισημαίνει ότι η ημέρα των ερωτευμένων είναι με διαφορά η «νούμερο ένα» της χρονιάς για τα καταστήματα του κλάδου, με τον τζίρο να φτάνει στα επίπεδα ενός ολόκληρου μήνα. Μάλιστα, οι καταναλωτές την συγκεκριμένη ημέρα τείνουν να ξοδεύουν περισσότερα χρήματα συγκριτικά με τη γιορτή της μητέρας, η οποία έρχεται δεύτερη από άποψη αγοραστικής κίνησης.

Όλα αυτά φυσικά μοιάζουν έως και αυτή την ώρα μετέωρα αφού μέχρι και σήμερα δεν έχει διευκρινιστεί αν τα ανθοπωλεία θα είναι ανοιχτά στις 14 Φεβρουαρίου αλλά και ο τρόπος που θα λειτουργήσουν. Οι ιδιοκτήτες πάντως από την στιγμή που η αγορά ξεκίνησε να λειτουργεί με τους συγκεκριμένους περιορισμούς κρατάνε… «μικρό καλάθι», χωρίς να ελπίζουν ότι θα πλησιάσουν έστω σε τζίρους προηγούμενων χρονιών.

Σημειώνεται ότι ο κλάδος έχει καταθέσει αίτημα στο αρμόδιο υπουργείο έτσι ώστε να τους επιτρέψουν να λειτουργήσουν το επόμενο σαββατοκύριακο καθώς ήδη οι ανθοπώλες έχουν παραλάβει κι έχουν προπληρώσει τα λουλούδια για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Όπως ανέφερε νωρίτερα σε δηλώσεις του ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, είναι ένα λογικό αίτημα ωστόσο τα πάντα θα εξελιχθούν από την πορεία της πανδημίας.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις