Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Κορονοϊός: 450 πρόστιμα για μη τήρηση των μέτρων στην Κεντρική Μακεδονία

Κορονοϊός: 450 πρόστιμα για μη τήρηση των μέτρων στην Κεντρική Μακεδονία
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου επιβλήθηκαν 450 πρόστιμα για μη τήρηση των μέτρων προστασίας από την πανδημία του κορονοϊού, στην Κεντρική Μακεδονία, χωρίς να περιλαμβάνεται ο νομός Θεσσαλονίκης, καθιστώντας τη συγκεκριμένη περιοχή στις πρώτες θέσεις επιβολής προστίμων.

Αυτό ανέφερε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» ο εκπρόσωπος του γραφείου Τύπου της περιφερειακής αστυνομικής διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας, Πέτρος Τάνος.

“Από τις αρχές Οκτωβρίου μέχρι κι χθες, έγιναν 19.000 έλεγχοι και επιβλήθηκαν 450 πρόστιμα” επισήμανε ο κ. Τάνος και διευκρίνισε πως «αναλογικά, βλέπουμε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών τηρεί τα μέτρα. Τα 2/3 των προστίμων, δηλαδή περίπου 300 πρόστιμα, επιβλήθηκαν σε πεζούς που δεν φορούσαν μάσκες. Μικρότερο ποσοστό ήταν πελάτες σε καταστήματα αλλά και εργαζόμενοι σε καταστήματα λιανικής και εστίασης».

Ερωτηθείς πού θεωρεί ότι οφείλεται η καταγραφή αυξημένων κρουσμάτων στην περιφέρεια την Κεντρικής Μακεδονίας, υπογράμμισε πως «στους πέντε από τους έξι νομούς, τους οποίους αστυνομεύει η περιφερειακή αστυνομική διεύθυνση Κ. Μακεδονίας, έχουν επιβληθεί αυστηρά περιοριστικά μέτρα, όπως η χρήση μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους, έτσι όπως αντιλαμβάνεστε θα πρέπει οι πολίτες, σε περισσότερα μέρη, να τηρούν τα μέτρα». Τα πρόστιμα, μάλιστα, είναι σχετικά λίγα συγκριτικά με τους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν, όπως είπε.

Ο κ. Τάνος τόνισε πως «είναι ένας συνεχής αγώνας αυτός που δίνουμε καθημερινά, διότι προσπαθούμε να πείσουμε τον κόσμο να εφαρμόζει τα μέτρα και σε καμία περίπτωση δεν είμαστε απέναντι στους πολίτες» και διευκρίνισε πως δεν υπάρχει διάθεση τιμωρίας και οι έλεγχοι που πραγματοποιούνται δεν έχουν σε καμία περίπτωση εισπρακτικό χαρακτήρα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «από την 1η Αυγούστου, τα περισσότερα πρόστιμα επιβλήθηκαν στη Χαλκιδική, καθώς είναι η πρώτη περιοχή στην οποία επιβλήθηκαν τα αυστηρά μέτρα, όπως επίσης και στην Ημαθία, την Πιερία αλλά και την Πέλλα, που είχαμε τα δύο περιστατικά διασποράς του ιού».

Αναφερόμενος στην αρνητική πρωτιά προστίμων, που επικαλέστηκαν πολλοί, είπε ότι «είναι ένα σοβαρό ζήτημα, το γεγονός ότι τα περισσότερα απ’ αυτά επιβλήθηκαν στην Κεντρική Μακεδονία».

«Δεν είναι ακριβώς αρνητική πρωτιά, διότι δείχνει ότι γίνονται πολλοί έλεγχοι, ότι είμαστε στα σημεία και ότι εντοπίζουμε αυτούς που παραβλέπουν τα μέτρα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του γραφείου Τύπου της περιφερειακής αστυνομικής διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις