Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Κορονοϊός: 5 κρούσματα σε χωριό του Ηρακλείου – Θετικός γιατρός που είχε χειρουργήσει

Κορονοϊός: 5 κρούσματα σε χωριό του Ηρακλείου – Θετικός γιατρός που είχε χειρουργήσει
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Συναγερμός έχει σημάνει σε χωριό του Δήμου Μινώα Πεδιάδας στο Ηράκλειο, μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων κορονοϊού. 

Σύμφωνα με το Creta24 στο χωριό Ασκοί Καστελίου, επιβεβαιώθηκαν αρχικά δύο κρούσματα κορoνοϊού και σήμερα αναμένονταν τα αποτελέσματα ακόμη ενός τεστ, το οποίο έκανε κάτοικος του χωριού στο Κέντρο Υγείας Καστελίου.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο Creta24, ο Δήμαρχος Μανώλης Φραγκάκης, τα αποτελέσματα του τεστ βγήκαν θετικά στον κοροοϊό ενώ τα κρούσματα πλέον ανέρχονται στα πέντε καθώς ακόμη ένα ζευγάρι, βρέθηκε θετικό στον κορονοϊό. 

Το ζευγάρι, πήγε στο Ηράκλειο για να κάνει το τεστ για τον κορονοϊό και για το λόγο αυτό γνωστοποιήθηκε τώρα.

Ωστόσο, υπενθυμίζεται πως ο κ. Φραγκάκης μόλις ενημερώθηκε για την κατάσταση, έστειλε επιστολή προς τον ΕΟΔΥ, ώστε να πάει στο χωριό κινητή μονάδα και να κάνουν όλοι οι κάτοικοι τεστ κορνοϊού. 

Θετικός γιατρός που είχε κάνει χειρουργείο

Την ίδια ώρα συναγερμό σήμανε για ακόμη μια φορά στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, καθώς ένας γιατρός βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό.

Σύμφωνα με το Creta24, πρόκειται για έναν χειρουργό, ο οποίος την Παρασκευή έκανε τεστ για τον κορονοϊό προληπτικά και τα αποτελέσματα του βγήκαν αρνητικά στον ιό. Ωστόσο, την Κυριακή έκανε ξανά εστ, τα αποτελέσματα του οποίου, βγήκαν θετικά.

Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως την ημέρα που έκανε το τεστ για τον κορονοϊό είχε κάνει χειρουργείο.

Ο χειρουργός, έχει ήπια συμπτωματολογία και βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό ενώ ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών του.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις