Κορονοϊός: Αναβρασμός στις φυλακές Διαβατών μετά τα τελευταία κρούσματα! “Πρέπει να κάνουν όλοι τεστ”

Αίτημα για μαζικά τεστ έχει υποβάλει η διοίκηση του Γενικού Καταστήματος Κράτησης Θεσσαλονίκης καθώς τέσσερις σωφρονιστικοί υπάλληλοι βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό. Η διοίκηση της φυλακής ζήτησε να γίνουν τεστ σε όλο το προσωπικό και στους κρατούμενους και απολύμανση των χώρων ενώ αναμένεται απάντηση από τον ΕΟΔΥ.

Στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας, ένας υπάλληλος βρέθηκε θετικός και στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι ακόμη τρεις συνάδελφοι του είναι φορείς του covid-19 ενώ άλλοι δύο περιμένουν αποτελέσματα. Οι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν σε ιδιωτικά και δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα ενώ οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι τέθηκαν σε καραντίνα.

Ενημερώθηκε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και ο ΕΟΔΥ από τη διοίκηση της φυλακής που ζήτησε να γίνουν τεστ σε όλο το προσωπικό, δηλαδή στους περίπου 100 εσωτερικούς σωφρονιστικούς υπαλλήλους αλλά και στους κρατούμενους που αριθμούν περίπου 500 άτομα. Το κόστος για εξετάσεις σε ιδιωτικά νοσηλευτικά ιδρύματα είναι ιδιαίτερα μεγάλο- λένε σωφρονιστικοί υπάλληλοι, επισημαίνοντας ότι εξετάσεις πρέπει να γίνουν με έξοδα του ΕΟΔΥ.

Το Γενικό Κατάστημα Κράτησης Θεσσαλονίκης είναι μια δομή κλειστού τύπου και έτσι ελλοχεύει σοβαρός κίνδυνος εξάπλωσης του ιού. Ανάμεσα στους κρατούμενους υπάρχουν ευπαθείς ομάδες όπως είναι ασθενείς, τοξικομανείς κ.α.

Την περασμένη άνοιξη εν μέσω έξαρσης της πανδημίας διεξήχθησαν εξετάσεις για την ανίχνευση του ιού, σε όλους τους υπαλλήλους χωρίς να διαπιστωθεί κάποιο κρούσμα. Ο πρόεδρος του Σωματείου Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης Δήμος Παπαθανασίου δήλωσε στο grtimes: «Την περασμένη Τρίτη (20 Οκτωβρίου 2020) περιήλθε σε γνώση μας ότι ένας συνάδελφος βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό. Άμεσα ενημέρωσε τη διοίκηση και τους συναδέλφους που είχαν μαζί βάρδια οι οποίοι έσπευσαν να κάνουν τεστ. Συνολικά τέσσερις βρέθηκαν θετικοί και άλλοι τρεις αρνητικοί που τέθηκαν σε κατ’ οίκον περιορισμό».

«Ενημερώσαμε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και τη Γενική Γραμματεία Αντιεγκληματικής Πολιτικής ζητώντας γενική απολύμανση όλων των χώρων της φυλακής και να γίνουν τεστ ανίχνευσης covid-19 σε όλους του υπαλλήλους και τους κρατουμένους, σύμφωνα με το πρωτόκολλο της Πολιτικής Προστασίας. Παράλληλα ο διευθυντής και ο προϊστάμενος φύλαξης επικοινώνησαν με τον ΕΟΔΥ και έγιναν όλες οι ενέργειες προκειμένου να αποφύγουμε ενδεχόμενες αντιδράσεις από τους κρατουμένους και τους υπαλλήλους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Μήνυμα αισιοδοξίας από νοσοκόμες του Μαμάτσειου Κοζάνης: Χαμόγελα και καρδούλες!

Μήνυμα αισιοδοξίας από νοσοκόμες του Μαμάτσειου Κοζάνης: Χαμόγελα και καρδούλες!

Εμψυχώνουν οι νοσοκόμες του Μαμάτσειου Κοζάνης. “Υπομονή”… “Αισιοδοξία”… “Είμαι έτοιμη”… είναι κάποια από τα μηνύματα που έγραψαν στις πλάτες τους και στις ειδικές στολές για ... Διαβάστε περισσότερα
Διευθυντής ΜΕΘ Παπανικολάου: Δεν γίνεται να “ανοίξει” το lockdown, θα έχουμε εθνική τραγωδία

Διευθυντής ΜΕΘ Παπανικολάου: Δεν γίνεται να “ανοίξει” το lockdown, θα έχουμε εθνική τραγωδία

Αποκαλυπτικός και πολύ περιγραφικός είναι ο Διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου στην Θεσσαλονίκη για την κατάσταση που έχει δημιουργήσει ο κορονοϊός αλλά και οι ελλείψεις. Μιλώντας ... Διαβάστε περισσότερα
Σοκ στην Εύβοια: Σκυλιά κατασπάραξαν 60χρονη

Σοκ στην Εύβοια: Σκυλιά κατασπάραξαν 60χρονη

Συγκλονισμένοι είναι οι κάτοικοι στα Βασιλικά Ιστιαίας Ευβοίας, καθώς σκυλιά κατασπάραξαν μια 60χρονη γυναίκα. Το σοκαριστικό περιστατικό, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, σημειώθηκε σήμερα, Σάββατο (28/11). ... Διαβάστε περισσότερα