Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Κορονοϊός: Ανησυχία στη Θεσσαλονίκη για νέο lockdown – «Η κατάσταση έχει ξεφύγει» λένε κάτοικοι στο newsit.gr

Κορονοϊός: Ανησυχία στη Θεσσαλονίκη για νέο lockdown – «Η κατάσταση έχει ξεφύγει» λένε κάτοικοι στο newsit.gr

Το σύστημα υγείας στη Βόρεια Ελλάδα δείχνει και πάλι να πιέζεται και αυτό βάζει την ευρύτερη περιοχή σε στενή επιδημιολογική παρακολούθηση. Μάλιστα τις προηγούμενες μέρες ήταν έντονος ο φόβος για επιβολή ενός μίνι lockdown στην πόλη της Θεσσαλονίκης, όπου τα κρούσματα κορονοϊού αυξάνονται συνεχώς και οι ΜΕΘ γεμίζουν.

Μετά τη χθεσινή του συνάντηση με τους υγειονομικούς φορείς της συμπρωτεύουσας, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης τόνισε πως δεν τίθεται θέμα επιβολής νέων μέτρων στη Θεσσαλονίκη, όμως οι κάτοικοι της πόλης εμφανίζονται ανήσυχοι.

Στο newsit.gr εξέφρασαν την ανησυχία και τους προβληματισμούς της κάτοικοι της Θεσσαλονίκης. Ο Μπάμπης είναι επιχειρηματίας και αναφέρει: «Θα ήταν λυπηρό να γίνει πάλι lockdown. Και για τα μαγαζιά και για τον κόσμο. Ελπίζω να αυξηθούν οι εμβολιασμοί για να αποφευχθεί το lockdown. Οι επιστήμονες γνωρίζουν καλύτερα. Ανησυχώ πολύ μην ξαναπεράσουμε αυτά που περάσαμε τον προηγούμενο χειμώνα. Όλοι έχουμε γνωστούς που έφυγαν από κορονοϊό. Κι εγώ ο ίδιος το έχω περάσει. Πιστεύω ότι θα είναι πισωγύρισμα ένα lockdown».

Στο ίδιο κλίμα και ο Κωνσταντίνος που είναι ιδιοκτήτης καταστήματος οπτικών. «Η κατάσταση έχει ξεφύγει δυστυχώς. Το καλοκαίρι ήρθαν πολλοί τουρίστες, η Χαλκιδική γέμισε, αυξήθηκαν και τα κρούσματα και η κατάσταση ξεφεύγει όπως πέρσι. Τα νοσοκομεία και οι ΜΕΘ γεμίζουν και δεν ξέρω που θα βγάλει όλο αυτό» λέει χαρακτηριστικά στο newsit.gr.

Η κυρία Αθηνά που είναι συνταξιούχος, αν και εμβολιασμένη, αισθάνεται – όπως λέει στο newsit.gr – προβληματισμένη. «Εγώ έχω εμβολιαστεί για να είμαι καλά. Φυσικά ανησυχώ. Δεν πρέπει να πάμε σε νέο lockdown. Αυτό να το δουν αυτοί που δεν θέλουν να εμβολιαστούν. Εξαιτίας αυτής της κατάστασης ανεβαίνουν τα κρούσματα και θα έχουμε πάλι πρόβλημα», αναφέρει. 

Παρόμοια και η απάντηση της Σοφίας που είναι μητέρα δύο παιδιών: «Είναι πολύ σοβαρά τα πράγματα. Για μένα προσωπικά δεν ανησυχώ πολύ γιατί έχω εμβολιαστεί αλλά η κατάσταση δεν είναι καλή. Φταίνε αυτοί που δεν εμβολιάζονται. Πρέπει να τελειώνουμε με αυτό. Δεν πρέπει να κλείσει πάλι η πόλη».

Άγγελος Λαμπίδης 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις