Πέμπτη, 9 Μαΐ
20oC Αθήνα

Κορονοϊός: Άρχισαν οι ακυρώσεις τουριστών από το εξωτερικό στην Ζάκυνθο

Κορονοϊός: Άρχισαν οι ακυρώσεις τουριστών από το εξωτερικό στην Ζάκυνθο

Ντόμινο εξελίξεων στην πανέμορφη Ζακύνθο, αφού μετά την ανησυχία που επικρατεί στο νησί με τα τέσσερα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού, ξεκίνησαν και οι πρώτες ακυρώσεις σε ξενοδοχεία και τουριστικές επιχειρήσεις από επισκέπτες του εξωτερικού, οι οποίοι τη “νεκρή” αυτή περίοδο για τον τουρισμό αναμένονταν να δώσουν μια οικονομική ανάσα στην τοπική κοινωνία.

Όπως αναφέρει στο newsit.gr ο δήμαρχος Ζακύνθου Νικήτας Αρετάκης εκτός από τα επιβεβαιωμένα κρούσματα, σε κατ οίκον περιορισμό έχουν τεθεί και οι προσκυνητές στους Αγίου Τόπους, οι οποίοι συμμετείχαν σε εκδρομή με γκρουπ από τα Ιωάννινα, που γύρισε στην Ελλάδα το Σάββατο:

“Υπάρχει μια έντονη ανησυχία στο νησί με τα πρώτα κρούσματα του κορονοϊού, τα οποία είχαν ταξιδέψει με το γκρουπ των προσκυνητών στους Αγίους Τόπους από την Αμαλιάδα. Πρόσφατα γύρισαν και κάποιοι άλλοι, που είχαν ταξιδέψει εκεί, με άλλο γκρουπ από τα Γιάννενα. Δεν έχουν ελεγχθεί καθώς δεν φέρουν κάποια από τα συμπτώματα, ωστόσο για προληπτικούς λόγους έχουν τεθεί σε εκούσια απομόνωση. Ακολουθούν τις οδηγίες και παραμένουν σε καραντίνα στα σπίτια τους”.

Η ανησυχία που έχει ξεσπάσει μεταξύ των κατοίκων δεν σχετίζεται μόνο με την δημόσια υγεία, καθώς όπως αναφέρει ο δήμαρχος Ζακύνθου, οι πρώτες ακυρώσεις εκδρομέων από το εξωτερικό και κυρίως από την Ιταλία, υπάρχουν φόβοι πως θα πλήξουν το επόμενο διάστημα την τοπική οικονομία :

“Δυστυχώς η κατάσταση αυτή έφερε και τις πρώτες ακυρώσεις εκδρομέων, οι οποίοι αναμένονταν στο νησί αυτό το διάστημα. Δεν γνωρίζουμε ακόμα το ποσοστό γιατί είναι νωρίς, αλλά υπάρχουν αρκετές. Αυτό είναι ένα σημαντικό θέμα, το οποίο θα μας απασχολήσει ιδιαίτερα. Οι κρατήσεις των θέσεων ήταν πάρα πολλές, απλά δεν είμαστε σε θέση να μιλήσουμε για ποσοστά γιατί μέρα με την ημέρα αυτά αλλάζουν. Οι τουρίστες που ακυρώνουν το ταξίδι τους είναι κυρίως άτομα που περιμέναμε από Ιταλία που επίσης πλήττετε από τον κορονοϊό”.

Ρεπορτάζ: Θάνος Μακρογαμβράκης


 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις