Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Κορονοϊός: Αυτό είναι το μέρος που θα “βουλιάξει” από κόσμο τα φετινά Χριστούγεννα! Τι δείχνουν οι κρατήσεις

Κορονοϊός: Αυτό είναι το μέρος που θα “βουλιάξει” από κόσμο τα φετινά Χριστούγεννα! Τι δείχνουν οι κρατήσεις

Ο φόβος ενός νέου lockdown αλλά και η μείωση των ταξιδιών σε τουριστικά θέρετρα του εξωτερικού λόγω της πανδημίας του κορονοϊού στρέφει τους Αθηναίους στην Αράχωβα.

Ενδεικτικό είναι ότι η πληρότητα των προς ενοικίαση σπιτιών στον αγαπημένο χειμερινό προορισμό ξεπερνά το 70% με την τάση να δείχνει ότι μπορεί να φτάσει και το 100% το επόμενο διάστημα ενώ με 40% «τρέχει» η πληρότητα των ξενοδοχείων αυτή την περίοδο. 

Το διάστημα πριν τα μνημόνια καταγράφηκε μια μεγάλη ανάκαμψη στην ευρύτερη περιοχή με εκατοντάδες νέες κατασκευές, η οποία, όμως, ατόνησε τα χρόνια της κρίσης.  «Αυτό που συμβαίνει φέτος στην Αράχωβα είναι κάτι πρωτόγνωρο. Η ζήτηση έχει αγγίξει τα προ μνημονίου επίπεδα. Οι περισσότεροι Αθηναίοι δεν θα ταξιδέψουν φέτος στο εξωτερικό με τις οικογένειές τους και προτιμούν είτε να μισθώσουν είτε να αγοράσουν ένα σπίτι στην Αράχωβα για να το έχουν ως βάση. Αλλά και ο φόβος να τους βρει στην Αθήνα ένα lockdown τους οδηγεί να ψάχνουν σπίτια εδώ», ανέφερε στο Open ο Ιωάννης Ρεβύθης, Πρόεδρος του Συλλόγου Μεσιτών Αθηνών.

Όπως είπε ο κ. Ρεβύθης, ένα σπίτι τριών δωματίων νοικιάζεται ολόκληρη τη σεζόν (από αρχές Σεπτεμβρίου μέχρι τέλη Μαΐου) μεταξύ 7.000 έως 12.000 ευρώ όταν ένα αντίστοιχο σπίτι νοικιάζεται τόσο τη βδομάδα στη Μύκονο. Παράλληλα, υπάρχουν και κατοικίες πιο φτηνές οι οποίες κυμαίνονται στα 4.000 ευρώ τη σεζόν. Στους νέους αγοραστές και μισθωτές που έχουν προκύψει τον τελευταίο χρόνο πρέπει να προστεθούν και οι επισκέπτες των τριημέρων…

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις