Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Κορονοϊός: Δεν βάζουν μυαλό και τους βάζουν λουκέτο – Κλείνει η παραλία της Θεσσαλονίκης

Κορονοϊός: Δεν βάζουν μυαλό και τους βάζουν λουκέτο – Κλείνει η παραλία της Θεσσαλονίκης

Οι εικόνες με τον κόσμο να βολτάρει αμέριμνος με τον καφέ στο χέρι προκάλεσαν την οργή του δημάρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα. Οι δηλώσεις του στο Live News και το Νίκο Ευαγγελάτο. Η απόφαση Χαρδαλιά για το λουκέτο. Αδιανόητες εικόνες την ώρα που ο κορονοϊός απειλεί.

Όλη η Ελλάδα δίνει τη μεγάλη μάχη για να αντιμετωπιστεί ο κορονοϊός όμως στη Θεσσαλονίκη δεν φαίνεται να βάζουν μυαλό και μάλλον το έχουν πάρει χαλαρά. Και αυτό γιατί οι εικόνες από την παραλία της Θεσσαλονίκης ήταν μάλλον αποκαρδιωτικές.

Εκατοντάδες κόσμου “στριμώχθηκαν” στην παραλία της Θεσσαλονίκης με πρόσχημα την σωματική άσκηση, ενώ πολλοί τριγυρνούσαν αμέριμνοι με τους καφέδες στα χέρια, την ώρα που η μεγάλη μάχη για να περιοριστεί ο κορονοϊός είναι αμείωτη.

photo intime
photo intime
photo intime
photo intime

Ο δήμαρχος της πόλης Κωνσταντίνος Ζέρβας μιλώντας στο Live News και το Νίκο Ευαγγελάτο αποκάλυψε πως ζήτησε από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Χαρδαλιά, να απαγορευτεί η κυκλοφορία στην παραλία για συγκεκριμένες ώρες μέσα στην ημέρα,

Ο κ. Ζέρβας εμφανίστηκε εξοργισμένος από την κατάσταση στην παραλία της Θεσσαλονίκης με εκατοντάδες πολίτες να βολτάρουν σαν να μην συμβαίνει τίποτα και ζήτησε από τον κ. Χαρδαλιά να απαγορευτεί η κυκλοφορία στην παραλία της πόλης από τις 2 το μεσημέρι έως τις 10 το βράδυ για τις καθημερινές και από τις 8 το πρωί μέχρι τις 12 το βράδυ τα σαββατοκύριακα.

«Κάποιοι πολίτες μη συναισθανόμενοι πόσο επικίνδυνο είναι αυτό, γέμισαν σήμερα την παραλία της Θεσσαλονίκης. Σήμερα που μεγάλωσε και η μέρα, γύρω στις 18:00 είχαμε αυτές τις εικόνες. Είπα δυστυχώς πρέπει να γίνω αυστηρός. Είχαμε σύσκεψη στο δημαρχείο, σε επαφές και με τονπεριφερειάρχη και την αστυνομία, στείλαμε αίτημα στον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Χαρδαλιά και ζητήσαμε να υπάρξει άρση της κυκλοφορίας συγκεκριμένες ώρες στην παραλία της Θεσσαλονίκης, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ζέρβας.

«Προτείναμε να απαγορευτεί η κυκλοφορία συγκρεκριμένες ώρες από τις 14:00- 22:00 καθημερινές και από τις 8:00-00:00 το βράδυ για Σαββατοκύριακο. Όλα αυτά γίνονται σε συνεννόηση με τις Αρχές.

Είναι οδυνηρά μέτρα, αλλά πρέπει να διαφυλάξουμε τη δημόσια υγεία. Είμαστε σε ένα πόλεμο, σε ένα πόλεμο δεν σκέφτεσαι να ξεσκάσεις και υπάρχουν δεκάδες άλλοι τρόποι»

«Αύριο λοιπόν θα υπάρξουν ξανά συστάσεις, και μεθαύριο όποιος κυκλοφορεί εκείνες τις ώρες θα του επιβάλλεται το πρόστιμο των 150 ευρώ».

Όσον αφορά την αστυνομία: «Στις επιτρεπόμενες εξόδους δεν υπάρχουν χωρικός και χρονικός προσδιορισμός, έτσι η αστυνομία δεν μπορεί να κάνει πολλά πράγματα».

Χαρδαλιάς: Δυστυχώς αναγκαζόμαστε να περιορίσουμε την κυκλοφορία στη Νεα Παραλία Θεσσαλονίκης!

Όπως έκανε γνωστό αργά το βράδυ της Δευτέρας ο Νίκος Χαρδαλιάς με ανάρτησή του στο fabook, “δυστυχώς αναγκαζόμαστε να περιορίσουμε την κυκλοφορία στη Νεα Παραλία Θεσσαλονίκης! Με εντολή μου και σχετική μόλις απόφαση του ΓΓ Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου και σε συνεννόηση με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα και τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, μόλις αποφασίστηκε σε σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της ΓΓΠΠ, ο περιορισμός κίνησης πολιτών στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 14:00 έως 08:00 (επόμενη πρωινή) και καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Η έναρξη ισχύος της απόφασης είναι από την 14:00 ώρα της 31/03/2020 και ισχύει για δεκατέσσερις (14) ημέρες. Παρά τις αλλεπάλληλες συστάσεις μας για περιορισμένες και μόνο για ζωτικής ανάγκης μετακινήσεις, δυστυχώς η έκκλησή μας δεν έγινε αντιληπτή. Είμαστε υποχρεωμένοι να διαφυλάξουμε την δημόσια Υγεία χωρίς εκπτώσεις. Η μη τήρηση των μέτρων και των κανόνων περιορισμένης μετακίνησης φέρνει νέα, δυστυχώς πιο αυστηρά μέτρα”.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις