Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Κορονοϊός – Εύβοια: Νοσούν 5 μικροί μαθητές – 16 περιπτώσεις αρνητών γονέων

κορονοϊός
Intime Αρχείο

Παρών ο κορονοϊός και στα σχολεία. Όπως στην Εύβοια όπου πέντε μαθητές σε νηπιαγωγεία και δημοτικά διαγνώστηκαν θετικοί τα δύο προηγούμενα 24ωρα. Τουλάχιστον 16 γονείς δηλώνουν αρνητές των μέτρων κατά της πανδημίας και δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο.

Σε ό,τι αφορά τους μικρούς μαθητές που προσέβαλλε ο κορονοϊός, τέσσερις από αυτούς φοιτούν σε σχολεία του Δήμου Χαλκιδέων και ένας σε σχολείο του Δήμου Ερέτριας. Να σημειωθεί ότι όλοι οι μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Εύβοιας υποβάλλονται σε self test δύο φορές την εβδομάδα, αφού δεν έχει ανοίξει η πλατφόρμα εμβολιασμού για τα παιδιά κάτω των 12 ετών.

Σύμφωνα με το eviatop, επίσης 15 μαθητές έχουν δηλώσει ότι έχουν πάσχουν από υποκείμενα νοσήματα και γι’ αυτό και δεν θα έχουν φυσική παρουσία, αλλά θα παρακολουθήσουν τα μαθήματα εξ αποστάσεως.

Αξιοσημείωτο είναι ότι 16 περιπτώσεις μαθητών σχολείων της Εύβοιας δεν παρακολούθησαν τα μαθήματα, αφού οι γονείς είναι αρνητές είτε των self test, είτε της χρήσης μάσκας. Αν συμπληρώσουν 50+1 απουσίες, τα παιδιά θα χάσουν την τάξη…

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις