Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Κορονοϊός: Φόβοι για ανεξέλεγκτη διασπορά σε δομή προσφύγων της Λακωνίας

Κορονοϊός: Φόβοι για ανεξέλεγκτη διασπορά σε δομή προσφύγων της Λακωνίας

Οι χειρότεροι φόβοι των αρχών φαίνεται πως επιβεβαιώνονται, καθώς ο κορονοϊός κατάφερε να εισχωρήσει στη δομή φιλοξενίας προσφύγων στο ξενοδοχείο Sparta inn, στην Λακωνική πρωτεύουσα. Δομή όπου η υγιεινή, οι αποστάσεις και η άμεση πρόσβαση σε πρωτοβάθμια φροντίδα είναι ούτως ή άλλως δύσκολες…

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του flynews.gr, μετά από επικοινωνία με την Διοίκηση του Γ.Ν.Σπάρτης, αυτή τη στιγμή στο Γ.Νοσοκομείο Σπάρτης νοσηλεύονται 6 άτομα με κορoνοϊό. Οι τρεις είναι Έλληνες και οι υπόλοιποι είναι Σύριοι.

Εν τω μεταξύ, 14 πρόσφυγες (κατά πάσα πιθανότητα όλοι Σύριοι) που έχουν επιβεβαιωθεί, τις προηγούμενες ώρες με κορονοϊό, βρίσκονται σε καραντίνα στο ξενοδοχείο Sparta Inn, χωρίς να έχει απασαφηνιστεί πως και από που προήλθε η μόλυνση της δομής στο ξενοδοχείο. Φυσικά να ευχηθούμε ταχεία ανάρρωση.

Τα δύο μωρά που γεννήθηκαν στη δομή Υγείας της πόλης, έχουν διακομιστεί σε ειδική μονάδα στο “Νοσοκομείο Αττικόν ” ούτως ώστε να εξακριβωθεί αν έχουν κολλήσει τον ιό από τις μητέρες τους που ήταν θετικές.

Η ανησυχία έκδηλη στην περιοχή μετά τις τελευταίες εξελίξεις και τα 21 επιβεβαιωμένα κρούσματα covid 19 που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, τα οποία διαγνώστηκαν σε πρόσφυγες αλλά και Έλληνες πολίτες.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις