Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Κορονοϊός: Και η Ρόδος… έμεινε σπίτι τηρώντας την γενική απαγόρευση κυκλοφορίας

Κορονοϊός: Και η Ρόδος… έμεινε σπίτι τηρώντας την γενική απαγόρευση κυκλοφορίας

Κορονοϊός και.. όλοι μέσα! Στα σπίτια τους βρήκε τους περισσότερους κατοίκους της Ρόδου, η ανακοίνωση για την απαγόρευση της κυκλοφορίας. Oι συναθροίσεις σε εξωτερικούς χώρους σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, ήταν αισθητά περιορισμένες.

Το κέντρο της πόλης της Ρόδου την Κυριακή 22 Μαρτίου, υπό κανονικές συνθήκες θα έσφυζε από ζωή λόγω και των καλών καιρικών συνθηκών, όμως – ευτυχώς – ελάχιστοι πολίτες κυκλοφορούσαν στους δρόμους.

Το πολύβουο κέντρο, ήταν άδειο και η κίνηση στους δρόμους περιορισμένη, παρότι αρκετοί Ρόδιοι επέλεξαν να βγουν από το σπίτι κάνοντας βόλτα με τα αυτοκίνητά τους.

Κορονοϊός: Τρεις.. κι ο κούκος!

Ακόμα και στο παραλιακό μέτωπο, στην περιοχή του Μόντε Σμιθ και στο Αρχαίο Στάδιο, όπου τις προηγούμενες ημέρες επικρατούσε συνωστισμός η κίνηση ήταν περιορισμένη, άνθρωποι όλων των ηλικιών, που επέλεξαν είτε κατά μόνας είτε ανά δύο να κάνουν τον περίπατό τους ή να βγάλουν βόλτα το κατοικίδιό τους, τηρούσαν αποστάσεις ασφαλείας.

Η πιο ασφαλής επιλογή ήταν η βόλτα με το αυτοκίνητο που επέλεξαν οι περισσότεροι, για να κάνουν ένα διάλειμμα από την κατ΄οίκον απομόνωση, πριν την αναμενόμενη απαγόρευση κυκλοφορίας που ανακοινώθηκε επισήμως, λίγες ώρες αργότερα.

Οι φωτογραφίες που δημοσιοποιεί η “δημοκρατική” αποκαλύπτουν μια Ρόδο που θωρακίζεται ενάντια στον κορονοϊό.

Μέσα σε λίγα 24ωρα μετατράπηκε σε πόλη – φάντασμα με την προσδοκία η απαγόρευση κυκλοφορίας να φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα ώστε να επιστρέψουμε το συντομότερο δυνατόν στην γνώριμη καθημερινότητά μας.

πηγή: dimokratiki.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις