Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Κορονοϊός και.. “μονά ζυγά” στις λαϊκές αγορές με βάση την αρίθμηση των οδών

Κορονοϊός και.. “μονά ζυγά” στις λαϊκές αγορές με βάση την αρίθμηση των οδών

Τη λύση του… μονά – ζυγά επέλεξε η Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, προκειμένου να αντιμετωπίσει τους περιορισμούς που έχουν τεθεί για τη λειτουργία των λαϊκών αγορών και έχουν προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση σε παραγωγούς και πωλητές.

Το πρόβλημα δημιουργήθηκε γιατί, προκειμένου να διατηρηθούν οι αποστάσεις ασφαλείας των πέντε μέτρων ανάμεσα στους πάγκους, χρειάστηκε να γίνει περιορισμός κατά 50% των παραγωγών που συμμετέχουν στις λαϊκές.

Ωστόσο, όπως κατήγγειλαν τα σωματεία και οι ομοσπονδίες των παραγωγών, η αρμόδια υπηρεσία ανακοίνωνε τα ονόματα των συμμετεχόντων στη λαϊκή αγορά της επόμενης ημέρας… το βράδυ της προηγούμενης.

Κορονοϊός: Έτσι θα λειτουργούν οι λαϊκές

“Πώς όμως ο επαγγελματίας και παραγωγός πωλητής θα προμηθευτεί τα προς διάθεση στη λαϊκή αγορά προϊόντα; Πώς οι παραγωγοί θα μαζέψουν τα προϊόντα τους; Από πού και πότε; Πότε θα προλάβει να διαθέσει από το ήδη πενιχρό κεφάλαιο του τα απαραίτητα για την αγορά προϊόντων, ώστε στη συνέχεια να τα μεταπωλήσει στη λαϊκή αγορά; Και αν δεν είναι από τους λίγους συμμετέχοντες τι θα κάνει τα προϊόντα που έχει δαπανήσει από τα χρήματα που ουσιαστικά δεν έχει;”, αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους, στην οποία μάλιστα προανήγγειλαν αποχή από τις λαϊκές αγορές από σήμερα.

Όπως εξήγησε στο GRTimes.gr η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, με την μέθοδο “μονά – ζυγά” που θα αντιστοιχεί στην αρίθμηση των σπιτιών θα λυθεί άμεσα το πρόβλημα κι έτσι ο κάθε παραγωγός θα γνωρίζει πότε μπορεί να συμμετέχει χωρίς να χρειαστεί ανακοίνωση.

Η κ. Πατουλίδου, πάντως, παραδέχτηκε ότι ήταν δικαιολογημένη η αναστάτωση των παραγωγών, ιδιαίτερα το Σάββατο που είναι ακόμα μεγαλύτερη η κίνηση, καθώς η ενημέρωσή τους έγινε την Παρασκευή το βράδυ.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας – Θεσσαλίας – Θράκης Άγγελος Δερετζής, είπε στο GRTimes.gr ότι με τον τρόπο αυτό θα λυθεί το ζήτημα, για το οποίο άκουσε πολλές διαμαρτυρίες από συναδέλφους του και πρόσθεσε ότι αναμένει και την επίσημη ανακοίνωση της περιφέρειας.

πηγή: grtimes.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις