Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Κορονοϊός: Κατέπλευσε το πρώτο πλοίο από την Ιταλία στο λιμάνι της Πάτρας

Κορονοϊός: Κατέπλευσε το πρώτο πλοίο από την Ιταλία στο λιμάνι της Πάτρας

Στο λιμάνι της Πάτρας κατέπλευσε το πρώτο πλοίο από το Μπάρι της Ιταλίας, λίγα λεπτά πριν τις 15:00 το μεσημέρι της Δευτέρας (24.02.2020). Στο χώρο ελέγχου των αφίξεων βρίσκονται ήδη κλιμάκια του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Διοίκησης (ΕΟΔΥ), εφαρμόζοντας στην πράξη τα μέτρα πρόληψης και ασφάλειας για τον κορονοϊό.

Στελέχη του ΕΟΔΥ κάνουν ελέγχους και σε όσους ετοιμάζονται να ταξιδέψουν από την Πάτρα προς την Ιταλία. Υπενθυμίζεται πως το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο χώρο του Λιμανιού με στελέχη του ΕΟΔΥ και τους εμπλεκόμενους φορείς (ΟΛΠΑ, Ναυτιλιακούς Πράκτορες κ.ά) στο πλαίσιο της ενημέρωσης για τον κορονοϊό και τι θα πρέπει να γίνει στην περίπτωση που θα εντοπιστεί ύποπτο κρούσμα.

Στο επίκεντρο της σύσκεψης θα βρεθούν τα μέτρα πρόληψης αναφορικά με το λιμάνι της Πάτρας και όχι μόνο, αναφορικά με τις αφίξεις από την Ιταλία, όπου ήδη κατεγράφησαν 5 θάνατοι ανθρώπων και τα κρούσματα αυξάνονται συνεχώς.

Για την Τρίτη (25.02.2020) στις 12:00 το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί σύσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στην Πάτρα.

Την ίδια ώρα ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, μετά τη σύσκεψη παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τον κορονοϊό, συνέστησε ψυχραιμία, δηλώνοντας πως η χώρα έχει θωρακιστεί.

πηγή: tempo24news.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις