Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Κορονοϊός – Κοζάνη: Στο newsit o ηγούμενος του μοναστηριού που απαγόρευσε τις μάσκες

Κορονοϊός – Κοζάνη: Στο newsit o ηγούμενος του μοναστηριού που απαγόρευσε τις μάσκες

«Οι μάσκες που τις βάζουν ακόμα και στα μωρά είναι επικίνδυνες». Αυτό ισχυρίζεται στο newsit ο ιερομόναχος της μονής Αγίας Παρασκευής στην Εορδαία Κοζάνης.

Μάλιστα, ο ιερομόναχος που τελούσε και χρέη ηγούμενου προτού παυθεί, έχει τοποθετήσει δύο πανό στην είσοδο της μονής με τα οποία γνωστοποιεί ότι απαγορεύεται η διέλευση όσων φορούν μάσκες προφύλαξης από τον κορονοϊό.

Το newsit.gr βρέθηκε στη συγκεκριμένη μονή του νομού Κοζάνης και συνομίλησε με τον ιερομόναχο, ο οποίος τις τελευταίες έχει προκαλέσει σάλο με την ενέργειά του να κρεμάσει δύο πανό με τα οποία δείχνει την πόρτα της εξόδου στους πιστούς της ιεράς μονής της Αγίας Παρασκευής Μηλοχωρίου, που δεν συντάσσονται με τα δικά του πιστεύω.

Κορονοϊός – Κοζάνη: «Μέσα στη μονή ισχύουν οι νόμοι της εκκλησίας»

«Για τις μάσκες που δεν επιτρέπεται, όπως είπα και στους αστυνομικούς μέχρι την πόρτα της μονής και των εκκλησιών ισχύουν οι νόμοι του κράτους. Από εκεί και μέσα ισχύουν οι νόμοι της εκκλησίας. Εάν κάποιος δεν θέλει είναι δικαίωμα του. Εμείς δεν απεμπολούμε τα δικαιώματα μας. Δεν το έγραψα για να διαφημιστεί. Το έγραψα για να προφτάσω επειδή δεν είμαστε πολλοί να κάθεται κάποιος στην πόρτα και να λέει ότι δεν επιτρέπεται η είσοδος», λέει στο newsit.gr ο Μάξιμος Καραβάσης που εκτελούσε χρέη ηγούμενου, έως ότου παύθηκε από τα καθήκοντά του από τη μητρόπολη Φλώρινας, Πρεσπών και Εορδαίας.

Click4more: Κορονοϊός – Κοζάνη: Στο Live News ο ηγούμενος του μοναστηριού που απαγόρευσε τις μάσκες

Παρόλα αυτά συνεχίζει να μένει στην μοναστήρι και να εκτελεί από μόνος του τα χρέη του ηγούμενου, ενώ όπως ισχυρίζεται οι μάσκες προστασίας κατά του κορονοϊού είναι επικίνδυνες για την υγεία.

«Εγώ τηρώ τους κανόνες της 2ας Συνόδου όπου αναφέρουν ότι απαγορεύονται οι μάσκες μέσα στην εκκλησία των ηθοποιών, των κλεπτών και άλλων. Εγώ λοιπόν γιατί να τις επιτρέπω. Άσε που είναι επικίνδυνες οι μάσκες που τις βάζουν και στα μωρά ακόμα. Εγώ δεν επιβάλλω τίποτα σε κανέναν, λέω κατ’ οίκον να διαφυλάξουν την υγεία τους», υποστηρίζει ο ηγούμενος.

Η διαμάχη με τη μητρόπολη Φλώρινας, Πρεσπών και Εορδαίας

Όσον αφορά για τις τεταμένες σχέσεις της μονής με τη μητρόπολη Φλώρινας, Πρεσπών και Εορδαίας θεωρείται από τη δική του πλευρά ότι διώκεται:

«Για εμάς δεν υπάρχει επίσημη εκκλησία ούτε διοικούσα εκκλησία, υπάρχει διώκουσα εκκλησία. ‘Έκοψε το μισθό του άλλου ιερομόναχου του αρχιμανδρίτη. Έχουμε 10.000 ευρώ της μονής στην τράπεζα από κληρονομία, δεν μας αφήνουν να τα πάρουμε, έχουμε τόσες ανάγκες. Είδατε τι είπε ο Αμερικής. Σώζεσαι και μουσουλμάνος να είσαι και Βραχμάνος να είσαι και Βουδιστής να είσαι και οτιδήποτε να είσαι, σώζεσαι. Ε, τότε ο Χριστός, συγχώρεσε μου Θεέ μου, ήταν ο μεγαλύτερος απατεώνας κι ότι εις το όνομά Του ότι μόνο Αυτός η οδός της σωτηρίας σύρθηκαν εκατομμύρια ζωές από τις πιο αγνές υπάρξεις. Είναι ο μεγαλύτερος δολοφόνος κι από τον Στάλιν κι από τον Μάο κι από τον Χίτλερ, εάν πάρουμε αυτό ως αληθινό», καταλήγει ο πρώην ηγούμενος Μάξιμος.

Ρεπορτάζ: Άγγελος Λαμπίδης

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις