Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Κορονοϊός – Κρήτη: Περισσότερα από 13.000 κρούσματα το τελευταίο δίμηνο

κορονοϊός
ΑΠΕ ΜΠΕ Αρχείο

Καμπανάκι κινδύνου κρούουν τα στοιχεία για τον κορονοϊό στην Κρήτη. Τα κρούσματα της νόσου το τελευταίο δίμηνο ανέρχονται σε 13.098!

Αν συνεχιστεί αυτή η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων, οι ανάγκες δεν θα μπορέσουν να καλυφθούν και θα αναγκαστούν να αρχίσουν να μεταφέρουν περιστατικά εκτός νησιού, προειδοποιούν οι διευθυντές των ΜΕΘ και των κλινικών Covid, στα νοσοκομεία του Ηρακλείου.

Όπως δήλωσε στο «Ράδιο Κρήτη», ο Διευθυντής ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ, καθηγητής Δημήτρης Γεωργόπουλος, από τα συνολικά 27 κρεβάτια στην Εντατική του νοσοκομείου που είναι από τα περισσότερα σε περιφερειακό νοσοκομείο, τα 11 προβλέπονται για non covid ασθενείς και τα υπόλοιπα 16 για ασθενείς με κορονοϊό.

Click4more: Κορονοϊός: Άρχισαν οι αναστολές ανεμβολίαστων εργαζομένων σε δομές – Τα τρικ για να γλιτώσουν τους μισθούς τους

Παρόλα αυτά, 14 ασθενείς Covid νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή και μάλιστα είναι όλοι ανεμβολίαστοι!

Ο κ. Γεωργόπουλος σημείωσε πάντως με νόημα ότι δεν είναι εύκολο οι ΜΕΘ να αυξήσουν τα κρεβάτια τους, καθώς δεν θα πρόκειται για ένα κενό κρεβάτι, αλλά θα απαιτηθούν γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό.

Κορονοϊός – Κρήτη: Τζανάκης: Δεν τηρήθηκαν τα μέτρα στις εκδηλώσεις

Mε δηλώσεις του στο «Ράδιο Κρήτη» ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης επισήμανε ότι δεν τηρήθηκαν τα μέτρα που ζητήθηκαν σε γάμους, βαφτίσεις και άλλες κοινωνικές εκδηλώσεις.

Click4more: Κορονοϊός: Στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ 45χρονος ανεμβολίαστος γιατρός

Ο καθηγητής εξέφρασε την πεποίθηση ότι δεν τηρήθηκε τίποτα από όσα μέτρα ζητήθηκαν και γι’ αυτό φτάσαμε σε αυτή την εκτίναξη των κρουσμάτων!

Χαρακτηριστικά, σημείωσε ότι, από τις 23 Ιουνίου μέχρι και σήμερα, στο Ηράκλειο είχαμε περίπου 6.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα. Ενώ από τις αρχές του χρόνου τα αντίστοιχα συνολικά περιστατικά ήταν 11.000. Σε επίπεδο Κρήτης δε, αυτά τα κρούσματα, το τελευταίο δίμηνο, ήταν 13.098!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις