Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Κορονοϊός: Μεγάλη αύξηση στις κηδείες στη Θεσσαλονίκη

Κορονοϊός: Μεγάλη αύξηση στις κηδείες στη Θεσσαλονίκη

Ο κορονοϊός καταγράφει αλλεπάλληλα ρεκόρ κρουσμάτων το τελευταίο διάστημα με τη Θεσσαλονίκη να βρίσκεται σε δεινή κατάσταση αναφορικά με την πίεση στα νοσοκομεία και τις ΜΕΘ.

Χαρακτηριστικό είναι πως τα γραφεία κηδειών στη Θεσσαλονίκη καλούνται για μία ακόμη φορά, όπως τον “μαύρο Νοέμβρη” του 2020, να σηκώσουν το βάρος και να αναλάβουν την ταφή των ανθρώπων που φεύγουν “χτυπημένοι” από τον κορονοϊό.

Όπως εξηγεί στο GRTimes.gr, ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Λειτουργών Γραφείων Κηδειών Ελλάδος, υπεύθυνος για την Κεντρική Μακεδονία, Νέστωρας Νικολόπουλος, περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί τις τελευταίες δέκα ημέρες τα μισά τουλάχιστον περιστατικά που καλούνται να αναλάβουν τα γραφεία τελετών, αφορούν ανθρώπους οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους από τον κορoνοϊό.

“Τα κρούσματα που καταλήγουν είναι πάρα πολλά και στη Θεσσαλονίκη, με συνέπεια να έχουμε πάρα πολλές κηδείες Covid-19, σε ποσοστό τουλάχιστον 50% τις τελευταίες δύο εβδομάδες περίπου”, αναφέρει, συμπληρώνοντας ότι είναι κάτι εξουθενωτικό για τους εργαζόμενους του κλάδου, καθώς πρέπει να τηρούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, φορώντας ειδικές στολές κλπ.

“Ο αριθμός είναι υψηλός και μας θυμίζει όσα ζήσαμε πέρυσι, δυστυχώς”, αναφέρει ο κ. Νικολόπουλος τονίζοντας ότι υπάρχει μεγάλη ανησυχία, βλέποντας τον όγκο δουλειάς να αυξάνεται ραγδαία. “Θα ζήσουμε ίσως καταστάσεις όπως ζήσαμε και πέρυσι, που δεν πηγαίναμε ούτε στα σπίτια μας.

Είναι δύσκολη περίοδος και ευχόμαστε να μη χρειαστεί, ωστόσο, δε τα βλέπω καλά τα πράγματα” τονίζει.

Ο ίδιος εξηγεί, ότι μπορεί η δουλειά στα γραφεία τελετών να αυξάνεται και να υπάρχει η εντύπωση ότι είναι θετικό για τον κλάδο, όμως προφανώς και είναι ψυχοφθόρο για κάθε άνθρωπο.

Περίπου 800 νεκροί στα κοιμητήρια του Δήμου Θεσσαλονίκης

Την ίδια ώρα, περίπου 800 άνθρωποι έχουν ενταφιαστεί από την έναρξη της πανδημίας στα κοιμητήρια “Αναστάσεως Του Κυρίου” του Δήμου Θεσσαλονίκης που βρίσκονται στην περιοχή της Θέρμης.

Η εικόνα μέχρι και σήμερα είναι αποκαρδιωτική, με εκατοντάδες ανθρώπους κάθε ηλικίας θαμμένους στους “ταφώνες ειδικού σκοπού” να φέρουν την ημερομηνία θανάτου 2020 ή 2021.

Μέσα σε αυτή την “εμπόλεμη” κατάσταση, η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης έχει μεριμνήσει για να υπάρχουν σε σταθερή βάση διαθέσιμοι 250 ταφώνες, ούτως ώστε να καλυφθεί η ανάγκη που ενδεχομένως να παρουσιαστεί. “Ευχόμαστε να είναι αχρείαστοι, ωστόσο, επειδή δε ξέρουμε τι μπορεί να γίνει σε δύο εβδομάδες, πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι σε κάθε περίπτωση”, αναφέρει στο GRTimes.gr, ο αντιδήμαρχος Επιχειρησιακού Σχεδιασμού, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιώργος Αβαρλής.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις