Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Κορονοϊός – Μετάλλαξη Δέλτα: Έξι κρούσματα σε γηροκομείο στο Λασίθι

Κορονοϊός – Μετάλλαξη Δέλτα: Έξι κρούσματα σε γηροκομείο στο Λασίθι

Συναγερμός έχει χτυπήσει σε γηροκομείο που λειτουργεί στο χωριό Καλογέροι Λασιθίου, καθώς έξι άτομα βρέθηκαν θετικά στην μετάλλαξη Δέλτα του κορονοϊού. Πρόκειται για πέντε ηλικιωμένους και έναν εργαζόμενο, ενώ όλα τα υπόλοιπα τεστ σε εργαζόμενους και ηλικιωμένους είναι αρνητικά.

Μιλώντας στην ΕΡΤ η ιδιοκτήτρια του γηροκομείου, Ευγενία Ακαμωτάκη, τόνισε πως και οι 15 εργαζόμενοι ήταν πλήρως εμβολιασμένοι, ενώ το γεγονός ότι υπήρξε θετικό κρούσμα κορονοϊού δείχνει το πόσο επικίνδυνη έχει γίνει η κατάσταση με τη μετάλλαξη Δέλτα.

Μετά την επιβεβαίωση των 5 νέων θετικών κρουσμάτων δόθηκαν οδηγίες από τον ΕΟΔΥ, προκειμένου οι ηλικιωμένοι που βρέθηκαν θετικοί να μπουν σε καραντίνα.

Η φροντίδα τους γίνεται με πάρα πολύ αυστηρά μέτρα ασφαλείας, παράλληλα υπάρχει καθημερινή αξιολόγηση της κατάστασης της υγείας τους σε συνεργασία με το νοσοκομείο Ιεράπετρας, προκειμένου εφόσον καταστεί ανάγκη να νοσηλευτούν στην κλινική Covid.

Μετά από 15 μέρες και εφόσον είναι καλά, θα ακολουθηθούν όλες οι διαδικασίες που προβλέπει ο ΕΟΔΥ με επαναληπτικά τεστ, έως ότου διασφαλιστεί πως έχουν ξεπεράσει τη λοίμωξη.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις