Σάββατο, 4 Μαΐ
21oC Αθήνα

Κορονοϊός: Μόλις 550 από τις 15.000 κλίνες και τρία ανοιχτά ξενοδοχεία στη Θεσσαλονίκη

Κορονοϊός: Μόλις 550 από τις 15.000 κλίνες και τρία ανοιχτά ξενοδοχεία στη Θεσσαλονίκη
intime αρχείο

Κορονοϊός και νοκ – άουτ ο τουρισμός! Από τις περίπου 15.000 κλίνες που έχουν τα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης, ο τουρισμός της πόλης – εάν στις ημέρες της πανδημίας του COVID 19 υπάρχει… έμεινε να εξυπηρετείται από τις 550 κλίνες που συνολικά διαθέτουν οι τρεις μονάδες που μένουν ανοικτές.

Έτσι, λοιπόν, μέχρι και το τέλος Απριλίου, όπως προβλέπεται σε σχετική υπουργική απόφαση για τα 12μηνης λειτουργίας καταλύματα, τα τρία ξενοδοχεία που θα λειτουργούν στη συμπρωτεύουσα είναι τα ακόλουθα τρία: Vergina, Rotonda και Αsteria Πανοράματος.

Ωστόσο με την αναστολή λειτουργίας των καταλυμάτων Airbnb από τις 26 Μαρτίου, ελπίζεται ότι οι πληρότητες των ξενοδοχείων που έμειναν ανοικτά για να μη “νεκρώσει” ολότελα η πόλη, ενδέχεται κάπως να “τσιμπήσουν” ανοδικά.

Όπως εκτιμούν ξενοδόχοι της Θεσσαλονίκης, με την γενικευμένη αναστολή λειτουργίας και με τη δυνατότητα που θα έχουν οι επιχειρήσεις, που συνεχίζουν να λειτουργούν, να μειώσουν το προσωπικό τους προσωρινά, πιθανώς το συνεπαγόμενο κόστος να είναι διαχειρίσιμο, λαμβανομένων υπόψη και των υπόλοιπων μέτρων υποστήριξης των επιχειρήσεων που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση.

Όμως οι ξενοδόχοι, όπως άλλωστε το σύνολο των επιχειρηματιών, περιμένουν να δούνε την εξέλιξη της πανδημικής κρίσης που προκαλεί ο COVID 19, με τα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης να ελπίζουν ότι από το Σεπτέμβριο και μετά κι’ εφόσον λήξουν τα περιοριστικά μέτρα, θα αρχίσουν σταδιακά να κινούνται.

πηγή: grtimes.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις