Πέμπτη, 25 Απρ.
23oC Αθήνα

Κορονοϊός – Νέα Μηχανιώνα: Φόβοι για δεκάδες κρούσματα στην ιχθυόσκαλα και σκέψεις για λουκέτο

Κορονοϊός – Νέα Μηχανιώνα: Φόβοι για δεκάδες κρούσματα στην ιχθυόσκαλα και σκέψεις για λουκέτο
Intime Αρχείο

Συναγερμός λόγω κορονοϊού στη Νέα Μηχανιώνα και ειδικότερα στην ιχθυόσκαλα. Πληροφορίες για ραγδαία αύξηση κρουσμάτων Covid19 τις τελευταίες ημέρες.

Από την περασμένη Κυριακή (07.02.2021) στη Νέα Μηχανιώνα καταγράφηκαν πολλά κρούσματα, που σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr φτάνουν τα 50.

Ήδη στον χώρο της ιχθυόσκαλας βρίσκεται κλιμάκιο του ΕΟΔΥ προκειμένου να διενεργήσει τεστ σε όλους τους εργαζόμενους.

«Από την έναρξη της πανδημίας μέχρι πρόσφατα δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα στην Ιχθυόσκαλα, δυστυχώς, ωστόσο, τις τελευταίες μέρες υπάρχει σημαντική συρροή κρουσμάτων», αναφέρει στην Voria.gr ο πρόεδρος των Ιχθυεμπόρων Θεσσαλονίκης Γιάννης Θεριουδάκης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η προσέλευση δεκάδων ανθρώπων κάθε ξημέρωμα που είναι πελάτες της Ιχθυόσκαλας οδήγησε πιθανότατα σε αυτήν την κατάσταση.

«Έρχονται καθημερινά πελάτες από όλη τη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλία, είναι αναμενόμενο να υπάρξει τέτοια εξέλιξη», σημειώνει ο κ. Θεριουδάκης.

Νέα Μηχανιώνα: Κλείσιμο της ιχθυόσκαλας ή είσοδος με αρνητικό τεστ

Η κατάσταση που επικρατεί στην Ιχθυόσκαλα της Νέας Μηχανιώνας αναμένεται να φέρει δραστικά μέτρα στον τρόπο λειτουργίας της.

Τα σενάρια που μελετώνται είναι δύο, αφού υπάρχει και ο φόβος να μην υπάρξει διασπορά στον οικισμό της Νέας Μηχανιώνας, όπου διαμένουν πολλοί εκ των εργαζόμενων στην Ιχθυόσκαλα.

Η μία εκδοχή είναι οι εγκαταστάσεις της Ιχθυόσκαλας να κλείσουν για δύο με τρεις ημέρες ώστε να γίνει καλύτερα ο εντοπισμός των κρουσμάτων.

Η δεύτερη λύση που εξετάζεται είναι η Ιχθυόσκαλα της Νέας Μηχανιώνας να συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά, ωστόσο όσοι πελάτες έρχονται να μπορούν να εισέρχονται στον χώρο μόνο με αρνητικό τεστ που διενεργήθηκε το πολύ πέντε μέρες πριν.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις