Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Κορονοϊός: Οδοιπορικό στην άδεια νυχτερινή Θεσσαλονίκη! Πρόστιμα και εικόνες που προκαλούν συζητήσεις

Κορονοϊός: Οδοιπορικό στην άδεια νυχτερινή Θεσσαλονίκη! Πρόστιμα και εικόνες που προκαλούν συζητήσεις

Η απαγόρευση κυκλοφορίας άλλαξε το σκηνικό στη Θεσσαλονίκη. Ο κορονοϊός συνεχίζει να πιέζει την κατάσταση στην συμπρωτεύουσα. Τι διαπιστώθηκε κατά τη διάρκεια των ελέγχων…

Έπεσαν τα πρώτα πρόστιμα για νυχτερινή κυκλοφορία στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια των ελέγχων που διενήργησαν οι αστυνομικές αρχές στην πόλη, στο πλαίσιο τήρησης των μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας του κορονοϊού.

Από τις 12:30 τα μεσάνυχτα έως τις 05:30 σήμερα το ξημέρωμα, οπότε και τέθηκαν σε ισχύ τα νέα μέτρα καθώς η Θεσσαλονίκη έχει εισέλθει στο «πορτοκαλί», «επίπεδο 3» εξαιτίας της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων, βεβαιώθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ. συνολικά 49 παραβάσεις και επιβλήθηκαν πρόστιμα σε πολίτες που μετακινούνταν μετά τα μεσάνυχτα χωρίς να φέρουν μαζί τους τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Επίσης, από τις 6 το πρωί του Σαββάτου έως τις 6 σήμερα το πρωί βεβαιώθηκαν άλλες 127 παραβάσεις, με πρόστιμο ύψους 150 ευρώ, σε πολίτες που δεν τήρησαν το μέτρο της καθολικής χρήσης μάσκας.

Άδειασε η Θεσσαλονίκη

Άδειες πλατείες, άδειοι δρόμοι και ελάχιστοι να κυκλοφορούν. Αυτή ήταν η εικόνα στη Θεσσαλονίκη, λίγα λεπτά μετά τις 00:30, ώρα κατά την οποία τέθηκε σε ισχύ το μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας κατά τις βραδινές ώρες και στη «Νύμφη του Θερμαϊκού», η οποία από την Παρασκευή βρίσκεται σε πορτοκαλί επίπεδο συναγερμού αναφορικά με την επιδημιολογική της εικόνα.

Μέρη όπου τις προηγούμενες μέρες ήταν γεμάτα από κόσμο, ερήμωσαν λίγο πριν αρχίσει να ισχύει η απαγόρευση της κυκλοφορίας, θυμίζοντας τις εικόνες της περασμένης άνοιξης όταν και ίσχυε γενικό lockdown. Δείτε τις παρακάτω εικόνες…

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις