Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Κορονοϊός – ΠΑΓΝΗ: Και 18 εισαγωγές σε μια μέρα – Δύο εμβολιασμένοι στη ΜΕΘ

Κορονοϊός - Νίκος Τζανάκης: Αν εμβολιαστούν στο 80% οι άνω των 60 θα μηδενιστούν οι δείκτες
ΑΠΕ ΜΠΕ

Όμηρο κρατάει ο κορονοϊός την Κρήτη! Ακόμα και τις 18 έφτασαν οι εισαγωγές στο ΠΑΓΝΗ (Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείου Ηρακλείου) μέσα σε ένα 24ωρο.

Την ίδια ώρα, δεκαπέντε ασθενείς που «χτύπησε» ο κορονοϊός νοσηλεύονται στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ, με τους δύο από αυτούς να είναι εμβολιασμένοι. Παρόλα αυτά η εικόνα στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου δείχνει κάποιες τάσεις σταθεροποίησης.

«Η κατάσταση είναι σταθεροποιητική, με τάση ελάττωσης στον αριθμό των εισαγωγών», δήλωσε στο Creta24 o διοικητής του ΠΑΓΝΗ, Γιώργος Χαλκιαδάκης, ο οποίος σημείωσε πως στην εφημερία της Πέμπτης (02.09.2021) έγιναν 5 εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό, ενώ τις προηγούμενες εβδομάδες ο μέσος όρος εισαγωγών ανά εφημερία διαμορφωνόταν στις 10. «Είχαμε φτάσει μέχρι και 18 εισαγωγές σε μια ημέρα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Αυτό που μας πιέζει σχετικά ακόμη είναι οι ασθενείς που νοσηλεύονται στη ΜΕΘ οι οποίοι είναι 15 και όπως έχω ξαναδηλώσει οι περισσότεροι είναι ανεμβολίαστοι. Το τελευταίο 10ήμερο νοσηλεύουμε 2 ασθενείς, οι οποίοι είναι πλήρως εμβολιασμένοι», πρόσθεσε.

Click4more: Κορονοϊός: 586 κρούσματα στην Αττική, 330 στη Θεσσαλονίκη, «φλέγεται» η Αχαΐα – Ο χάρτης της διασποράς

Σύμφωνα με τον κ. Χαλκιαδάκη πρόκειται για τον Βρετανό τουρίστα που μεταφέρθηκε στο ΠΑΓΝΗ από το Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου και έναν Έλληνα, οι οποίοι αν και πλήρως εμβολιασμένοι κρίθηκε απαραίτητο να εισαχθούν στη ΜΕΘ.

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις