Κορονοϊός: “Πόρτα” στον Προμαχώνα σε όσους δεν έχουν αρνητικό τεστ – Περιορισμένη η κίνηση

ΦΩΤΟ αρχείου Intime

Τις απαραίτητες βεβαιώσεις που να πιστοποιούν πως είναι αρνητικοί στον κορονοϊό τις τελευταίες 72 ώρες, πρέπει να συνεχίσουν να δείχνουν όσοι μπαίνουν στη χώρα μας από το συνοριακό φυλάκιο του Προμαχώνα.

Την ίδια ώρα κλιμάκια του ΕΟΔΥ εξακολουθούν να βρίσκονται στον συνοριακό σταθμό κάνοντας τυχαίους δειγματοληπτικούς ελέγχους.

Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών, Παναγιώτης Σπυρόπουλος, υπογράμμισε ότι στον Προμαχώνα συνεχίζει να ισχύει ό,τι ίσχυε από τα μέσα Ιουλίου, οπότε και τέθηκε σε ισχύ η νέα ΚΥΑ για όσους επισκέπτες και τουρίστες μπαίνουν στην Ελλάδα. «Η επιβατική κίνηση είναι σαφώς περιορισμένη», επισημαίνει ο κ. Σπυρόπουλος, «αλλά οι έλεγχοι γίνονται, είναι εντατικοί και είμαι σε θέση να γνωρίζω πως σε κάποιες περιπτώσεις εμποδίστηκε η διέλευση επισκεπτών που δεν είχαν μαζί τους τις απαραίτητες βεβαιώσεις. Πάντως και τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ στον Προμαχώνα συνεχίζουν να πραγματοποιούν ελέγχους και μάλιστα πριν από λίγες μέρες τα στελέχη εκείνα βοήθησαν και στη διενέργεια των τεστ που έγιναν μέσα στην πόλη των Σερρών».

Ενώ η επιβατική κίνηση είναι μειωμένη, σημαντική αύξηση παρουσιάζει η εμπορική κίνηση από και προς τον τελωνειακό σταθμό του Προμαχώνα. Σύμφωνα με τον κ. Σπυρόπουλο, η εμπορευματική κίνηση από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης προς τον Προμαχώνα και αντίστροφα είναι αισθητά αυξημένη σε σύγκριση με άλλες χρονιές.

Όπως υπογραμμίζει, αυτό οφείλεται στη σημαντική βελτίωση τόσο του οδικού δικτύου της Εγνατίας οδού που οδηγεί από τη Θεσσαλονίκη στον Προμαχώνα όσο και στην ανάπτυξη των λιμενικών υποδομών του μεγαλύτερου λιμανιού της βόρειας Ελλάδας. «Το γεγονός αυτό πρέπει να το τονίσουμε καθώς το λιμάνι της Θεσσαλονίκης έχει αναβαθμιστεί πολύ», σημειώνει ο αντιπεριφερειάρχης, επισημαίνοντας πως και γεωγραφικά βολεύει περισσότερο και για τις εμπορικές και εμπορευματικές συναλλαγές από Βουλγαρία, Ρουμανία και Βόρεια Μακεδονία.

Όσον αφορά την πορεία των κρουσμάτων στην Π.Ε. Σερρών, ο κ. Σπυρόπουλος σημειώνει: «Περιμένουμε την ύφεση που σίγουρα ακόμα δεν ήρθε. Νομίζω πως αυτή η εβδομάδα είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για την πορεία της πανδημίας. Αυτή τη στιγμή, στο νοσοκομείο νοσηλεύονται περί τα 93 άτομα που έχουν προσβληθεί από τον ιό και πρέπει να τονίσω πως οι γιατροί και το προσωπικό του νοσηλευτικού ιδρύματος δίνουν έναν καθημερινό αγώνα και κάνουν μια τεράστια προσπάθεια να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί. Υπάρχει μέριμνα για να δοθούν περισσότερες κλίνες και θέλω να πιστεύω ότι με τις συντονισμένες προσπάθειες που γίνονται όλα θα πάνε καλά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Μυτιλήνη: Το νοσοκομείο απέκτησε ακόμη 2 κρεβάτια Μονάδας Εντατικής Θεραπείας

Μυτιλήνη: Το νοσοκομείο απέκτησε ακόμη 2 κρεβάτια Μονάδας Εντατικής Θεραπείας

Δύο επιπλέον κρεβάτια Μονάδας Εντατικής Θεραπείας αναπτύχθηκαν σήμερα στο νοσοκομείο στην Μυτιλήνη, με την αξιοποίηση υπάρχοντος εξοπλισμού από το Τμήμα Βιοϊατρικής Τεχνολογίας και τη Διεύθυνση ... Διαβάστε περισσότερα
Κορονοϊός: Με το σήμα της νίκης επέστρεψαν στην Κρήτη οι νοσηλεύτριες που είχαν πάει να βοηθήσουν στη Θεσσαλονίκη

Κορονοϊός: Με το σήμα της νίκης επέστρεψαν στην Κρήτη οι νοσηλεύτριες που είχαν πάει να βοηθήσουν στη Θεσσαλονίκη

“Με το σήμα της νίκης φύγαμε, με το σήμα της νίκης γυρίσαμε”! Αυτή ήταν η πρώτη δήλωση που έκανε στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου η Ευαγγελία ... Διαβάστε περισσότερα
Λάρισα: Ρασοφόρος έγραψε με σπρέι στο μνημείο του Ολοκαυτώματος

Λάρισα: Ρασοφόρος έγραψε με σπρέι στο μνημείο του Ολοκαυτώματος

Στη βεβήλωση του Μνημείου του Ολοκαυτώματος, όπως και του χώρου της Συναγωγής αναφέρεται σε ανακοίνωσή της η Ισραηλιτική Κοινότητα Λάρισας. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ... Διαβάστε περισσότερα
Θεσσαλονίκη: Απολογία κατηγορουμένου μέσω… τηλεδιάσκεψης γιατί είναι θετικός στον κορονοϊό

Θεσσαλονίκη: Απολογία κατηγορουμένου μέσω… τηλεδιάσκεψης γιατί είναι θετικός στον κορονοϊό

Ο 35χρονος δεν οδηγήθηκε ενώπιον της ανακρίτριας και απολογήθηκε εξ αποστάσεως επειδή είναι φορέας κορονοϊού. Συμφωνα με το GRITIMES, αφέθηκε ελεύθερος με όρους μετά την ... Διαβάστε περισσότερα
Λύματα: Κόκκινος συναγερμός στην Θεσσαλονίκη! Σε επίπεδα αρχών Νοεμβρίου ο κορονοϊός

Λύματα: Κόκκινος συναγερμός στην Θεσσαλονίκη! Σε επίπεδα αρχών Νοεμβρίου ο κορονοϊός

«Ανησυχούμε ιδιαίτερα για τα αποτελέσματα των τελευταίων μετρήσεων στα λύματα, καθώς δείχνουν πως έχει σταματήσει η βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας σε σημείο επικίνδυνο», λέει ο πρύτανης του ΑΠΘ. Αποκαλυπτικό διάγραμμα με το ιικό φορτίο να είναι τρομακτικό.