Κυριακή, 5 Μαΐ
19oC Αθήνα

Κορονοϊός: Προκλητικοί και αμετανόητοι! Συλλήψεις και “καμπάνες” σε Κρήτη και Λάρισα

κορονοϊός

Την ώρα που ο κορονοϊός βρίσκεται στη χώρα και το επόμενο διάστημα είναι το πιο κρίσιμο για τον περιορισμό στην εξάπλωση της νόσου, κάποιοι εμφανίζονται αμετανόητοι. Δεν συμμορφώνονται με τα μέτρα της κυβέρνησης για την εμπόδιση της εξάπλωσης του ιού και συνεχίζουν απτόητοι.

Τις τελευταίες ημέρες οι αστυνομικές αρχές κάνουν περιπολίες σε δρόμους και χωριά της Κρήτης κάνοντας ελέγχους για να διαπιστώσουν αν οι ιδιοκτήτες καφέ, μπαρ, εστιατορίων αλλά και επιχειρηματίες τηρούν το μέτρο για κλειστά τα καταστήματα.

Μάλιστα, σε επίπεδο Ηρακλείου έχουν ήδη βρεθεί έξι παραβάτες οι οποίοι συνελήφθησαν και δικάστηκαν στο Αυτόφωρο με βαριές ποινές. Οι πρώτες συλλήψεις έγιναν την περασμένη Παρασκευή με τις Αρχές να περνούν χειροπέδες σε έναν κομμωτή, έναν ιδιοκτήτη καφενείου καθώς κι έναν ιδιοκτήτη φούρνου με τραπεζοκαθίσματα που δεν πήραν στα σοβαρά τα μέτρα για το κλείσιμο των καταστημάτων που είχε λάβει η κυβέρνηση και σηκώθηκαν το πρωί ανοίγοντας κανονικά τις επιχειρήσεις τους.

Οι αστυνομικοί τους εντόπισαν και τους συνέλαβαν ενώ οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο με το δικαστήριο να τους καταδικάζει σε ένα χρόνο φυλάκισης και καταβολή χρηματικής εγγύησης ύψους 2.000 ευρώ.

Την επόμενη ημέρα καταγράφηκαν άλλες δύο συλλήψεις. Πρόκειται για έναν ιδιοκτήτη στούντιο τατουάζ κι έναν ιδιοκτήτη καφενείου που επίσης ήρθαν αντιμέτωποι με την δικαιοσύνη και καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης.

Το απόγευμα της Δευτέρα σημειώθηκε νέα σύλληψη και συγκεκριμένα σε χωριό του δήμου Γόρτυνας. Οι Αρχές εντόπισαν ένα καφενείο ανοιχτό με αποτέλεσμα να συλλάβουν τον ιδιοκτήτη του ο οποίος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών με αναστολή.

Σύλληψη και στη Λάρισα

Καλά κρατούν οι συλλήψεις και στη Λάρισα αναφορικά με τα περιοριστικά μέτρα για τον κορονοϊό. Μια 43χρονη μανικιουρίστα συνελήφθη χθες από αστυνομικούς την ώρα που εξυπηρετούσε πελάτισσά της στο κατάστημά της που βρίσκεται σε κεντρικό δρόμο της πόλης.

Οι αστυνομικοί την οδήγησαν στο αυτόφωρο όπως προβλέπεται για την παράβαση των μέτρων για του κορωνοϊό που θεσπίστηκαν πρόσφατα από την κυβέρνηση.

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις