Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Κορονοϊός: Προληπτικά μέτρα ή περιορισμό στις μετακινήσεις ζητεί ο δήμαρχος Σερρών

Κορονοϊός: Προληπτικά μέτρα ή περιορισμό στις μετακινήσεις ζητεί ο δήμαρχος Σερρών

Σε απόγνωση είναι ο δήμαρχος Σερρών, Αλέξανδρος Χρυσάφης φοβούμενος την διασπορά του κορονοϊού, καθώς η πόλη του ζει και πάλι μέρες φθινοπώρου του 2020 όταν οι Θεσσαλονικείς έβρισκαν «καταφύγιο» για διασκέδαση και ψώνια εκεί αφού στην πόλη τους είχε lockdown. 

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα ο κ. Χρυσάφης είπε: «Την ίδια κατάσταση βιώσαμε και πέρσι – περιοριστικά μέτρα είχαν όλες οι άλλες περιοχές- και έχουμε μετακινούμενο κόσμο. Επειδή λένε ότι πέρσι ήταν πρωτόγνωρα, ήταν αχαρτογράφητα, φέτος η εμπειρία υπάρχει και πρέπει: ή να μπει περιορισμός στις μετακινήσεις ή προληπτικά μέτρα. Όταν δεν γίνονται και τα δύο είναι σίγουρο ότι θα υπάρχει έξαρση».

Ο δήμαρχος Σερρών είπε ακόμα ότι η Πολιτεία θα έπρεπε να πάρει τα προσήκοντα μέτρα. Ερωτηθείς για τα ποσοστά εμβολιασμών στην περιοχή είπε: «Κάτω από το 50% βρίσκεται ο εμβολιασμός στις Σέρρες. Υπάρχει μεγάλο κομμάτι που το δώρο του εμβολιασμού δεν το έχει λάβει για διάφορους λόγους. Πολλοί είχαν νοσήσει και θεωρούν ότι δεν χρειάζονται ούτε την αναμνηστική δόση. Υπάρχουν κατηγορίες ανθρώπων που έχουν αυτή την επιφυλακτικότητα».

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις