Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Κορονοϊός: Σαρωτικοί έλεγχοι στη Θεσσαλονίκη για την τήρηση των μέτρων

Κορονοϊός: Σαρωτικοί έλεγχοι στη Θεσσαλονίκη για την τήρηση των μέτρων
ΦΩΤΟ αρχείου Intime

Στοχευμένους ελέγχους σε σημεία συγχρωτισμού, όπως σούπερ μάρκετ, φούρνους, καταστήματα ψιλικών και take away, πραγματοποίησαν το τελευταίο 24ωρο κλιμάκια αστυνομικών σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης για την εφαρμογή των μέτρων κατά της διασποράς του κορονοϊού.

Μετά τις λαϊκές αγορές στις αρχές της εβδομάδας, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν ελέγχους σε δεκάδες επιχειρήσεις της πόλης και ευρύτερα του νομού για την πιστή τήρηση των μέτρων. Εκτός από το μέτρο της χρήσης μάσκας και τον κανόνα τήρησης αποστάσεων τα συνολικά 27 κλιμάκια των αστυνομικών που βγήκαν στους δρόμους έλεγξαν πολίτες «τσεκάροντας» εάν είναι εφοδιασμένοι με τα απαραίτητα έγγραφα μετακίνησης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., σε 280 επιχειρήσεις όπου έκαναν έφοδο αστυνομικοί ελέγχθηκαν 2.045 άτομα, εκ των οποίων 1.314 πελάτες και 731 υπάλληλοι. Όπως έγινε γνωστό, «κόπηκαν» 12 πρόστιμα για παραβάσεις συνδεόμενες με μη χρήση μάσκας και στέρηση εγγράφων κίνησης. Οι έλεγχοι κατά την ίδια ανακοίνωση θα συνεχιστούν για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις