Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Κορονοϊός: Σε ποιες πόλεις δεν κυκλοφόρησε ψυχή στους δρόμους

Κορονοϊός: Σε ποιες πόλεις δεν κυκλοφόρησε ψυχή στους δρόμους

Κορονοϊός και… όλοι (;) μέσα! Πρωτόγνωρες εικόνες απαθανάτισε το Σάββατο (14.03.2020) ο φωτογραφικός φακός στο κέντρο ελληνικών πόλεων. Έρημοι δρόμοι και αδειανά καταστήματα, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων τήρησε την απαγόρευση προκειμένου να μην διαδοθεί ο ιός.

Λάρισα, 14 Μαρτίου 2020: Οι δείκτες του ρολογιού έδειχναν 11:00 το πρωί του Σαββάτου (14.03.2020) και κανένας δεν απολαμβάνει τον καθιερωμένο καφέ στο αγαπημένο του στέκι στη Λάρισα.

Τα νέα αυστηρά μέτρα απέναντι στον κορονοϊό έκλεισαν για πρώτη φορά και τα καφέ.

Δείτε φωτογραφικά στιγμιότυπα:

Εντυπωσιακές φωτογραφίες από τον Βόλο! Η πρωτεύουσα της Μαγνησίας κλείστηκαν στα σπίτια τους και η παραλία της πόλης θύμιζε εικόνες από ταινία θρίλερ.

Μόνο λίγοι περιπατητές και ελάχιστοι φοιτητές…

Κλειστά τα καφέ και τα εστιατόρια στη Λιβαδειά. Οι επαγγελματίες των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος κατέβασαν ρολά και έβαλαν φρένο στους “άτρωτους” που με τη δικαιολογία του καλού καιρού δεν θα άλλαζαν την καθημερινότητά τους.

Όλα τα καφέ του πεζόδρομου και της πόλης συμμορφώθηκαν με τις υποδείξεις των αρχών και παρέμειναν κλειστά φυσικά και υπό το άγρυπνο βλέμμα της αστυνομίας ωστόσο οι πολίτες όλων των ηλικιών δεν έμειναν σπίτι.

Στα θετικά καταγράφεται για την περιοχή ότι μέχρι στιγμής δεν έχει διαπιστωθεί κρούσμα του ιού.

Έρημη πόλη ήταν η Παροικία Πάρου το μεσημέρι του Σαββάτου (14.03.2020). Αν και στο νησί των Κυκλάδων δεν υπάρχει επισήμως κρούσμα κορονοϊού, εξαιρετικά θετικό είναι το γεγονός ότι ο κόσμος τηρεί πιστά τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας συμμορφούμενος με το σύνθημα ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ.

Η εικόνα της Παροικίας με κλειστά μαγαζιά και εντελώς άδεια από κόσμο είναι πρωτόγνωρη. Πρωτόγνωρος είναι όμως και ο μεγάλος κίνδυνος που διατρέχουμε όλοι να νοσήσουμε, ειδικά οι ευπαθείς ομάδες πολιτών, για τις οποίες η νόσος μπορεί να αποβεί μοιραία.

Η Πάρος λοιπόν φαίνεται να τηρεί απαρέγκλιτα στην παρούσα φάση τις οδηγίες της πολιτείας. Συμμορφωνόμαστε ΟΛΟΙ με τις οδηγίες και ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ!

Υπεύθυνη στάση των πολιτών της Καστοριάς. Δείτε πλάνα από την πόλη της Δυτικής Μακεδονίας το μεσημέρι του Σαββάτου (14.03.2020) στο παρακάτω βίντεο:

Έρημη πόλη ήταν το πρωί του Σαββάτου (14.03.2020) και η Λαμία, αφού όλες οι καφετέριες στο κέντρο ήταν κλειστές.

Κάποια από τα cafe που ήταν ανοιχτά είχαν μαζέψει τα τραπεζοκαθίσματα και λειτουργούσαν μόνο για delivery και για take away.

Οι περισσότεροι συμφωνούν με το μέτρο, το οποίο θεωρούν αναγκαίο, ωστόσο οι επαγγελματίες αγωνιούν για την επόμενη μέρα, αφού το οικονομικό πλήγμα θα είναι πολύ μεγάλο και η ανάκαμψη θα είναι τρομερά δύσκολη.

Υπάρχουν κι εκείνοι που έχουν βρει τη λύση… καφές στην πλατεία, στο παγκάκι !!!

πηγές: diktyo1.grparianostypos.gr , voliotaki.gr , larissanet.gr , lamiareport.gr , tvstar.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις