Site icon NewsIT

Κορονοϊός: Στους 107 εκτοξεύτηκε ο αριθμών όσων νοσηλεύονται στη Θεσσαλονίκη – 7 στις ΜΕΘ

17.08.2020 | 22:10
Κορονοϊός: Στους 107 εκτοξεύτηκε ο αριθμών όσων νοσηλεύονται στη Θεσσαλονίκη – 7 στις ΜΕΘ

Medical workers prepare to transfer a patient for a CT scan at the intensive care unit (ICU) of the Sotiria hospital, following the coronavirus disease (COVID-19) outbreak, in Athens, Greece, April 22, 2020. REUTERS/Giorgos Moutafis

Κατακόρυφη αύξηση παρατηρείται στον αριθμό των ασθενών οι οποίοι έχουν νοσήσει από κορονοϊό και νοσηλεύονται στα νοσοκομεία αναφοράς της Θεσσαλονίκης.

Μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας, στα νοσοκομεία ΑΧΕΠΑ, Παπανικολάου και Ιπποκράτειο νοσηλεύονταν συνολικά 107 άτομα τα οποία έχουν βρεθεί θετικά στον κορονοϊό, εκ των οποίων τα επτά σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Συγκεκριμένα, πηγές από το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ αναφέρουν ότι νοσηλεύονται 44 ασθενείς με κορονοϊό και από αυτούς οι πέντε είναι διασωληνωμένοι στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Σημειώνεται ότι τα 14 άτομα τα οποία νοσηλεύονται προέρχονται από τον οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι.

Σε κλινική Covid του νοσοκομείου Παπανικολάου βρίσκονται 46 άτομα με κορονοϊό, εκ των οποίων τα δύο διασωληνωμένα σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Στους νοσηλευόμενους συμπεριλαμβάνονται και 21 ασθενείς – θετικοί στον ιό από τον οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι.

Παράλληλα, άλλοι 16 ηλικιωμένοι από τον ίδιο οίκο ευγηρίας νοσηλεύονται με κορονοϊό στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο, το οποίο έγινε το τρίτο νοσοκομείο αναφοράς για Covid-19 στη Θεσσαλονίκη. Στο ίδιο νοσοκομείο, που διαθέτει τμήμα Covid για βρέφη, νοσηλεύεται και το αγοράκι 27 ημερών που βρέθηκε θετικό στον κορονοϊό.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα ανακοινώθηκαν ακόμη 150 κρούσματα κορονοϊού, εκ των οποίων τα 30 εντοπίστηκαν στη Θεσσαλονίκη.

Πηγή voria.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version