Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Κορονοϊός: Συγκεντρώσεις αρνητών σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Ζάκυνθο – Πανό, συνθήματα και αντεγκλήσεις (video)

Κορονοϊός: Συγκεντρώσεις αρνητών σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Ζάκυνθο – Πανό, συνθήματα και αντεγκλήσεις (video)

Παρα τις χαμηλές θερμοκρασίες και τα χιόνια πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στο μνημείο του Λευκού Πύργου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης για να διαδηλώσει κατά των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί για τον περιορισμό του κορoνοϊού.

Η συγκέντρωση διοργανώθηκε μέσω διαδικτύου. Κανένας δεν ανέλαβε επίσημα την ευθύνη της διοργάνωσης. “Ζητάμε τη ζωή μας πίσω” αναφέρει η φωτογραφία του καλέσματος που κοινοποιήθηκε σε χιλιάδες προφίλ στο Facebook. Οι συγκεντρωμένοι φωνάζουν συνθήματα κατά της Κυβέρνησης. “Κάτω η χούντα του κορονοϊού” λέει ένα από τα συνθήματα.

Τη συγκέντρωση επιτηρούν ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας. Αστυνομικοί πραγματοποιούν ελέγχους για το αν τα άτομα που βρίσκονται στην παραλία έχουν στείλει sms ή αν βρίσκονται δικαιολογημένα εκτός της οικίας τους. Δείτε τα βίντεο του thestival.gr…

Συγκέντρωση αρνητών στην Πάτρα

Παρόντες παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες στο ραντεβού που είχαν δώσει μέσω του διαδικτύου είναι αρκετοί Πατρινοί που συμμετέχουν στη διαμαρτυρία ενάντια στο καθεστώς των Lockdown. 

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Γεωργίου ενώ λίγα λεπτά νωρίτερα υπήρξε ένταση ανάμεσα σε διαδηλωτές και τις αστυνομικές δυνάμεις που επιτηρούν την κινητοποίηση. Λίγο πριν τις 5 το απόγευμα ξεκίνησε πορεία στο κέντρο της πόλης. Δείτε τις εικόνες του thebest.gr…

Μεγάλη συγκέντρωση και στη Ζάκυνθο

Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 12.00 το μεσημέρι στην πόλη του νησιού. Οι διοργανωτές που τόνισαν ότι δεν ανήκουν σε καμία κομματική παράταξη προσκάλεσαν τον κόσμο μέσω των social media όλη την εβδομάδα που μας πέρασε με κύριο αίτημα τους τα σκληρά μέτρα που έχει εφαρμόσει η κυβέρνηση σε όλη την επικράτεια για το covid19.

Η συγκέντρωση ξεκίνησε λίγο μετά τις 12.00 το πρωί στην πλατεία Σολωμού και αμέσως μετά ξεκίνησε πορεία διαμαρτυρίας στην παραλιακή οδό της πόλης φτάνοντας έξω από το κτήριο της Ελληνικής Αστυνομίας φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης και των σκληρών μέτρων.

Οι διαδηλωτές συνέχισαν κατά μήκος της Αλεξάνδρου Ρώμα και κατέληξαν έξω από το βυζαντινό μουσείο. Εκεί πήραν το λόγο οι υπεύθυνοι της διαδήλωσης εξηγώντας τους λόγους που η κυβέρνηση τους ανάγκασε να κατέβουν στους δρόμους και να διαδηλώσουν. Δείτε τις εικόνες του zantetimes.gr…

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις